Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
Ще ударя и аз едно рамо на колегата.От един бивш колега ,който дойде от Разград знам,че тези които са минали на газ дълбоко съжаляват за това.понеже целия град е газифициран ,всрки ,който поиска може да си го позволи.Отоплението на едно апартаменче излизало към 250 300 лв.хем мръзнат хем плащат скъпо.А от нова година Акциза за газта поскъпва с 500%.Докато не намерим голямо находище и не го разработим газта ,няма да поефтинее,само ще поскъпва.
ivanovbg написа:
Като стана въпрос за сравнение и аз да споделя. Свата имат къща на Асеновград където живеят майка му и баща му. Имаше отдавна изградено парно на стар руски котел на дърва. Дойде им газификацията преди няколко години и смениха котела с газов - все пак се пести доста хамалогия. На втория месец след като почна сезона отидохме да върнем старото положение и да купим и нацепим 10 кубика дърва, че ... На хората не им стигаха пенсиите да си плащат газта. Излизало над двойно по скъпо, а това беше преди 2-3 години и газта беше доста по евтина.
boretobobo - специалист
Аз знам със сигурност че за къща от 2 етажа по 90 кв.м бойлер на газ котлони и фурна
на газ декември и януари февруари критичните месеци на отопление.
Излиза 550 до 700 лв . но тока се намалява с 80 до 100л това е спестено
от фурната и бойлера но ги даваш за газ.
Ако намалят драстично газта с минимум печалба ще дръпнат нови клиенти да
предположим че сега имат 100 000 което ме сънява.
С намаляването на цената ще се вържат нови 200 000 което пак ще носи същата
печалба като от 100 000 клиента.Но тогава няма как да помпат производителите
и веригата се къса
LazarGanev - "Велик майстор"
Айде стига с приказки от рода "една жена казала на позната на мойта сватя" :)
boretobobo - специалист
LazarGanev написа:
Айде стига с приказки от рода "една жена казала на позната на мойта сватя" :)
:) На този или на онзи свят количеството определя качеството повечко пари по малко мъки и без грижи #-o =D>
но де да бяха като шума. :idea:всеки ден щях да ги събирам.И от боклука пари да правя :idea:
batspetar - напреднал
Дойде време да пускам газта,ако някой знае сериозна фирма в Пловдив за покупка и монтаж на газов котел,ще съм благодарен ако ги сподели,може и на лични да не го сметнат за реклама.Само да вмъкна че ходих до Терма Експерт-дори не са чували за Бош Конденз 7000 едноконтурен,направо ме изумиха.
LazarGanev - "Велик майстор"
Препоръка не мога да дам, но ето тук са списъците на партньорите на Бош:
http://www.bosch-climate.bg/information/dealers.html
jabata - специалист
Мое лично мнение базирано да груби сметки, показва че не си струва да се минава от пелети на Газ. Първото защото, не излиза по евтино, и второ защото газта е монопол, и при нея важи същото което за парното. Т.е един го добива (произвежда) втори го доставя, трети ти го измерва, и става една куче влачи диря няма, а потребителите само плащат. А да не говориме че хамалогията при пелетите не е кой знаяе каква, и не мисля че тя ще е в тежест на някой който живее в къща. Така че за мене лично на този етап, инвестицията е неоправдана.
Иначе няма спор в това че газта е по-добрия вариант, но не и в момента и то точно в БГ. Но все пак това е мое лично мнение.
syncho - майстор
jabata на твоето мнение съм
Radoslaw - специалист
Не бих искал да те ангажирам с отговора си.Както ти подсказаха,ако имаш излишни пари няма лошо.Няма спор отоплението на газ е най чисто и неангажиращо.и дотук с предимствата.
Както ти каза от 80% по скъпо от инсталацията ,по точно от отоплението ,което имаш ,инсталацията е отделно.Носят се слухове,никой не може да ти гарантира ,че разходомера показва истински стойности.Колко е вярно не знам ,ама във всеки слух има и малко истина.
Единственото .което ще си спестиш са 15 мин за зареждане на пелетите и още толкова за почистването им.И при положение ,че болшинството от мъжете сме отпрали такива шкембета това едва ли е вече недостатък.Но избора си е твой разбира се.
batspetar - напреднал
Благодаря за съветите,но съм решил да пробвам на газ пък каквото стане.Списъкът със партньорите който е дал Лазар не е актуаелен.

от сервизните партньори-фирма Елидо не се занимава с газ от 3 години.
от търговските партньори - Софитерм само продават техни продукти - нямат монтажници сам трябвало да си търся.
- Терма Експерт + тия ме изумиха с това че не са чували за Condense 7000 - 3.7 -15.9 KW
- Дани -Димитър Петков ЕТ техникът който се занимавал с газови котли напуснал и от 2 години не монтирали.

Тема "От пелети на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: