Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tanosliven - специалист
Абе зор ти за батерията като има всичко при Китайците ,з оттам си ги вземам за сонито 50доларс а тук 150Евра :-D
lecki - специалист
miroton написа:
А коиса тия Някои?
Аз ако помня щях да пиша, като си купих първия лаптоп (преди 7 години) и аз търсех информация
и намерих доста.
Не знам дали от това но до сега нямам заминала батерия на лаптопите.
Мисля че е важно да не прегрява лаптопа за да живее по-дълго батерията.
zmiori - специалист
miroton написа:
lecki написа:
Аз всеки месец изключвам захранването и оставям лаптопа да работи (пускам плеера)
докато се изключи.
Някои препоръчват за по добро разреждане на батерията да се влезе в "BIOS" и пак докато се изключи.
:partyman:
А коиса тия Някои?
В инструкцията на моята машина " Пакард Бел" модел "EasyNote TJ65" си го пише : Поне веднъж месечно да се изразходва батерията до край под БИОС. Първата година го спазвах оставям го да ми направи съобщение че остават 10-15 % и следва изключване, веднага излизах от ОС. рестартирах го и влизам в БИОС-а и го оставям да си изгасне сам. После на зареждачката и докато светне в синьо.
Вече е на 4 години и няма проблем да изкара 1,5-2 часа на батерии.
На щерката втори "ПИШЛЕМЕТОП" изкарва до около 2 години и после "пълнеж". Единия бе "Еисър" него го удари една варненска светкавица по лан-а и предаде богу дъно. Сегашния е HP Q61 ако не се бъркам, на 2,5 години е и миналата седмица бях сюрпризиран че не държи и минута на батерия.
На жена ми приятелката преди 2 години се изхвърли с едно HP за над 1500+ лв. и то не бачкало на батерия даже за да работи трябва да е извън машината.
Та има резон от това разреждане. Според мен де /и според производителите/.
strelec - специалист
Моите наблюдения от практиката ми са следните: Първо си правиш 3 цикъла на пълен заряд за 12-24 ч. и след това пълен разряд. По нататък винаги когато имаш възможност ползвай захранване от мрежата без да вадиш батерията. Поне 2 пъти в годината преви цикъл на пълен разряд и заряд.
По този начин батериите ми на лаптоп Тошиба от 2007 г. и видео камера Панасоник от 2004 г. се държат почти както когато бяха нови.

Тема "Запазване живота на батерия-преносим компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: