Мечтата на всяка домакиня
Profi Stroi - специалист
На какъв въпрос беше теммата къде отиде
andonis - напреднал
Телефона е 0896 11 01 81,Адреса е Пловдив,Цариградско шосе 108-Еврос Мрамор :thumbs:
Emerald - модератор
Антония написа:
Ако си мислиш, че по телефона ще ти дадат цена тези с технологичния камък -- забрави! Звънях им преди време и си скъсах нервите с най-ужасното отношение към клиент. Ей тук разказах как се борих с една лелка на телефона. Копирам:
Преди време попаднах на статия за кухненски плотове, направени от кристали/минерали, слепени със смоли. Имат различни търговски наименования, но за всичките се твърди, че са топло- и удароустойчиви, не се надраскват, лесно се поддържат, че и са много красиви. Реших, че ми се иска кухнята ми да се радва на подобна екстра и се опитах да намеря информация къде може да бъде закупен и колко ще струва един 3-метров плот.

С първата част от задачата се справих лесно. Прерових мрежата, изчетох всичко на български, английски и руски, набелязах си фаворитите. С втората, обаче… ударих на камък. И то истински. Цени не са обявени никъде. Установих, че явно ще се наложи да обикалям шоурумите, извадих си адресите на търговците и се ужасих леко. Трите подбрани от мен решения са зафичкани в три противоположни края на София. Реших, че преди да тръгна към Младост например, ще е по-добре да се обадя по телефона и да помоля за насочваща цена. И се сблъсках с най-невероятното антитърговско поведение на света!

Дамата, която вдигна телефона в SKV, не се представи. Потвърди, че предлагали Technistone и ме покани в офиса им да го видя. Обясних й, че съм го виждала в мебелна къща, допаднал ми е, разгледала съм цветовете, които предлагат, избрала съм си даже един, имам идея колко голям плот ми трябва и с каква дебелина го искам, знам къде ще е отвора за мивката, а бе, направо всички изходни данни са събрани. Единственото, което ме интересува, е каква е цената им, за да преценя мога ли да си я позволя или не. “Елате в офиса, ще ви я кажем”. Ама аз съм на другия край на София, ако ми поискат няколко хиляди лева за какво да се разкарвам. “Елате да се видим”. Моля да ме ориентират в каква ценова граница са, нищо точно, само ориентировъчно. “По телефона нищо няма да ви кажа, елате в офиса”. Знаят ли, че така не ме печелят като клиент? “Елате в офиса”.

Ми няма да дойда пък! Не стига, че сте се зафичкали в комплексите, не стига, че каните крайни клиенти в “офис”, не стига, че не сте обявили цени онлайн, не стига, че НИКЪДЕ не сте обявили цени, не стига, че нямате реклама никаква, та се налага да чета като гламава американски брошури… ами се държите ОТВРАТИТЕЛНО с потенциалните си потребители.
Успя ли все пак да си намериш? Фирмите предлагащи изкуствен камък ме интересуват много. В И-нет не се намират особенно. Има ли конкуренция или са броени на пръсти?
Антония - специалист
Намерих три фирми, чийто камъни ми харесаха. Първата е SKV, представители на Technistone. Oтказаха да говорят по телефона и то по наистина много груб начин, не мога да го разкажа в писмен вид подобаващо просто. Отстрелях ги. Втората е Продиз, предлагат немски Cristalan. Бяха много учтиви по телефона, обаче... дамата, която можела да ми даде цена, била в болничен, никой друг не можело да ми помогне, да се обадя след три дни. Третата е Рехау, отново с някакъв немски камък. И отново не успях нищо да науча по телефона, просто защото никой не отговаряше в продължение на дни.

Тук някъде попаднах на много светната дизайнерка в Идеален дом. Прекарах 3 часа в разглеждане на кухни с плотове от различни изкуствени камъни, попипвах ги, а когато никой не ме наблюдаваше -- даже ги подръчнах с нокти да видя как се държат. Ами... не стига, че струват майка си и баща си, ами и въобще не са чак толкова устойчиви. Всяко докосване на черния плот означава следи от пръсти, които се трият само с микрофибърна кърпа. Опитах се да си представя какво е да готвиш върху тях и лошо ми стана. Въпросната дизайнерка ми спомена под секрет, че белите плотове били още по-зле, направо се лекьосвали. Имали няколко рекламации вече и затова престанали да предлагат светли разцветки. Още по-интересното е, че мебелната къща не разполагала с цените на производителите! За всеки клиент пращали отделно запитване и получавали отделна цена. За пример ми посочи плот около 2.20 м дълъг, който бил около 1500 лева. Да, много беше ефектен, черен с искрици в него, обаче... Ми за 1500 лева аз всяка година ще сменям MDF плота -- чак докато дойде време да сменявам кухнята направо!

Като капак на всичко, срокът за изработване на конкретен плот бил от 45 до 90 дни!

Ta отговорът с една дума е: не, нямам проверена цена, отказах се от идеята.

Бтв мой познат си направи плот от гранит и силно препоръча Булгранит -- предлагали и естествени, и изкуствени камъни. И се държали много коректно с клиентите.
Emerald - модератор
Може мдф- плотовете да са много по-евтини, но то има защо. Изглеждат тройно по-евтини отколкото са всъщност.
Бих предпочела да дам повече, но да имам нещо което наистина си струва. Има неща с които може да се прави компромис заради цената, и други с които в никакъв случай не може. Един евтин и грозен плот ще развали впечатлението от кухнята дори да е супер-скъпа и качествена и помещението да е оформено супер-стилно. И обратното- скъпият плот със сигурност ще внесе много лукс и в най-обикновенната кухня. Струва ли си заради такава разлика в цената?

Тези пробва ли ги? Били сертифициран производител на България за кориан. Егати и пазара ако нямат конкуренция. По кориана със сигурност никакви петна не остава.

http://www.ort.bg/

Ето още вносители на различни видове изкуствен камък:

http://www.home.dibla.com/index.php?opt ... &Itemid=58

Изкуствения камък няма конкуренция. Нито един естествен камък не може да се залепи без да се забелязва снадката.[/img]

п.с. Знаеш ли, Антония, понякога личната среща върши чудеса. Има неща, които не се обсъждат по телефона.
Антония - специалист
ORT са ни клиент, общувала съм доста с тях и предпочитам да ги избегна :)

Плотът, който избрах, е 5-сантиметров MDF на някаква немска фирма, мисля, че се казва EGER, но не съм сигурна (страшно много брандове ми се извъртяха пред очите и може да съм поомешала имената). Много красив е според мен, леко декадентски, в бетоново синьо-сиво. Връзва се идеално с цвета на шкафовете (горен ред бели на тънко сиво райе, долен ред сиви на тънко бяло райе). Предполагам, че блестящ технически камък би изглеждал по-красив сам по себе си, обаче те уверявам, че точно в моята комбинация определено не е на място. Съзнателно съм избягала от всичко лъскаво в кухнята, дори дръжките са матирани. Уредите, които ще стоят отгоре на плота, са кафемашината и кухненския робот -- на Kenwood са, корпусите им са brushed metal. T.e. и при тях няма лъскаво. Сега се чудя къде да намеря и адекватни контакти, че на цялата убавиня ако плесна бяла пластмаса... :lol:

А за личния контакт -- права си, върши чудеса. Обаче при условие, че за две седмици трябва да избера: кухня (шкафове, мивка, батерии, уреди), баня (плочи, паркет, тоалетна, вградено казанче, мивка, батерии, душ, мебели), коридор (вграден гардероб, шкаф за обувки, шкаф за пералня), стая (вградена библиотека, шкаф за телевизор, масичка), врати (външна и интериорни), подове (сух под и ламинат), електро-неща (табло, контакти, осветление) и какво ли още не... Мислиш ли, че ще имам време да се лашкам от Младост до Люлин и обратно само и единствено заради ОРИЕНТИРОВЪЧНА ЦЕНА на единия плот? А според теб нормално ли е един продавач (защото SKV са именно това) да се държи неучтиво и практически да не иска да продаде на един купувач (Антония) стоката си? Фирмите по света пръскат състояния за реклама и полуляризиране на продукта си, а местните хубавци ОТКАЗВАТ да дадат каквато и да е информация на клиент, който си е дал труда да чете на руски и на английски само и само да има идея за какво става дума. Продължавам да твърдя, че ако искат да продават повече -- трябва да се научат да комуникират адекватно. Защото лично мен ме загубиха за каузата си, а аз се постарах да разкажа на всички роднини, приятели, колеги и дори непознати по форумите, че в SKV са груби и не са user-friendly.

Бтв по образование съм маркетинг специалист, работя в областта на комуникациите и знам за какво говоря когато разказвам за проблеми в търговския отдел на дадена фирма.
крум - специалист
Еееей, оспамихте на профи хубавата тема за красивите камъни!
Не мога да не си призная, че ми бяхте полезни де...
Както и да е...

Легранд имат една серия ключове (май и контакти) с естествени материали.
Имаше с ИСТИНСКО дърво и камък. Май мярнах и неръждавейка, но не съм сигурен - загледах се в повече в дървото.
Отиди на Бистришко шосе, веднага след светофара на околовръстно - имат хубав шоу-рум.
Emerald - модератор
Ако фирмите предлагащи такива плотове са само тези, които успяваме да намерим в нета, то хич няма да им се накриви шапката от това че не са user-friendly. :lol: Няма конкуренция. Антония и друг с гарсониера могат да предпочетат мдф, но никой достатъчно заможен не би предпочел. Между другото, цветовата гама е много богата, включително на матови плотове.

А за сроковете...две седмици не са много ако нямаш предварително координати и каталози, а също ако си без кола, но предполагам сама си си поставила такива срокове. :) Според мен притискане от срокове не е добро оправдание за някакви компромиси в ремонта. Все пак после доста години наред ще си гледаш "произведението".
крум - специалист
Emerald, и аз търсих една седмица и оглеждах каменните плотове.
Почти съм взел решение и не-изборът на камък не е продиктувано само от финансовата страна.
Антония много помогна. Информацията, която е събрала ми помогна доста бързо да достигна до нейното мнение.
В общи линии всеки плюе чуждия труд и материал.
Реално не разбрах какво трябва да си купя. Единственото неоплюто струва 5 пъти цената на останалата част на кухнята (инженерен камък).

Тема "Плот от естествен и изкуствен камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: