Като бях в Америка,имаше една строителна бригада,та не знам ли какво,щяха да изливат асфалт,и един от строителите беше насочил такъв уред към небето и приятеля ми каза че така измервал точните градуси,влажността на въздуха в района който се намират и имат косвени резултати и после самия асфалт в сепаратора,и взима решение да изливат асфалта при не по малко от 8% влажност и 5 градуса на въздуха за да се слепи добре сместа от битум,пясък и камъни. Та ми каза трика когато си купя такъв уред,номера е да гледаш ако синоптика каже примерно -10 градуса,насочваш уреда в небето и той трябва да покаже същите градуси,със разлика 1-2 градуса.Ако отклонението е повече,значи е боклук. И пак в щатите също ползват уреда да мерят температурата на асфалта в жегите и решават дали да пуснат тежкотоварните камиони по пътищата да не повредят настилката или по друг начин-Преди да излязат на магистралата,първо минават на кантар и ако не е претоварил повече,свети зелено и го пускат,ако свети червено го глобяват че е превишил товара си въпреки че е много рядко.та така...американска му работа.
Интересно ми е дали лидълския има функция за мерене на влажност?
И със каква батерия?
Интересно ми е дали лидълския има функция за мерене на влажност?