• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Напишете въпрос свързан със санирането.
ribnikolaevi - майстор
И мен нещо ме смущава ... колко пък излишна вода да е имало по кюфтаците на ТИ? Да няма нещо теч, някоя стена да се мокри? Знам ли, тая мистериозна къща трябва да се огледа отвсякъде ... Но без снимка толкоз. Имам съмнение, че влияят и други фактори, но си остават само съмнения.
Тани - модератор
Някъде ми е изчезнало мнението отговор на Чапара за бисера :x
Там бях писал за предположението за заглавие на следващата тема:
Перфектни покрив и хидроизолация, но не работят.

С този режим на отопление, в който се затоплят само повърхностите на стените, какви смятате че са условията за конденз във вътрешността на стените? Типично по български се търси решение само на проблемите, които са на повърхността - подгизналите прозорци . Подгизналите стени не са проблем, след като повърхността им е суха.
unicata - специалист
Здравейте колеги, не съм най-компетентния, но до колкото схващам работата с топлоизолацията е да намали загубите на топлина от топла стена която е акумулирала топлина, тук такъв случай нямаме, при положение че се пали парното веднъж на ден за 7 часа и че на сутринта температурата е 16 градуса и явно сутрин парно не се пали, не можем да говорим за акумулиране на топлина в стените и съответно да чакаме ефект от тая изолация е абсурдни, не мислите ли?
Колега пробвай да палиш парното и сутрин и да изкараш още 7 часа, за да затоплиш тия стени, така както го караш хем си хвърлил пари на вятъра хем не можеш да се възползваш от комфора който ти дава ТИ защото тя не работи.
Нормално е да има конденз при положение че стените са студени, вие какво очаквате при 16 градуса в стаите, предполагам че в облачни дни температурите вечерно време са още по-ниски. тя изолацията спира топлото да излиза, ама като няма топло ням какво да спираш ;)
Баща ти е прав, стопли веднъж цялата къща и нещата ще си дойдат на мястото, виж има тема в която пише на кой колко му струва отоплението и как е изолиран и сам си предцени.
Друго което ми идва на ум, е че в твоя случай по-добрия вариант е бил вътрешна изолация, тя е по-подходяща за непостоянно работещо парно, като в твоя случай.
ribnikolaevi - майстор
Чакаме снимки ...
:?:
ribnikolaevi - майстор
unicata написа:
Здравейте колеги, не съм най-компетентния, но до колкото схващам работата с топлоизолацията е да намали загубите на топлина от топла стена която е акумулирала топлина, тук такъв случай нямаме, при положение че се пали парното веднъж на ден за 7 часа и че на сутринта температурата е 16 градуса и явно сутрин парно не се пали, не можем да говорим за акумулиране на топлина в стените и съответно да чакаме ефект от тая изолация е абсурдни, не мислите ли?
Колега пробвай да палиш парното и сутрин и да изкараш още 7 часа, за да затоплиш тия стени, така както го караш хем си хвърлил пари на вятъра хем не можеш да се възползваш от комфора който ти дава ТИ защото тя не работи.
Нормално е да има конденз при положение че стените са студени, вие какво очаквате при 16 градуса в стаите, предполагам че в облачни дни температурите вечерно време са още по-ниски. тя изолацията спира топлото да излиза, ама като няма топло ням какво да спираш ;)
Баща ти е прав, стопли веднъж цялата къща и нещата ще си дойдат на мястото, виж има тема в която пише на кой колко му струва отоплението и как е изолиран и сам си предцени.
Друго което ми идва на ум, е че в твоя случай по-добрия вариант е бил вътрешна изолация, тя е по-подходяща за непостоянно работещо парно, като в твоя случай.
Все пак човекът прави сравнение -без и с ТИ. Чак пък толкова да не се усети влиянието и ... Между другото има познат, който също пести от отоплението и къщата му и преди и след изолацията все си е студена. Комфорто не можа да стане. Т.е. - има някакво минимално количество топлина, която трябва да се влага. И при него - ползва половин етаж, отдолу неотопляемо мазе.
Предполагам ако се сравнява разхода за достигане на комфорт, то той би бил различен. Тогава ТИ ще "заработи"
8180 - майстор
ribnikolaevi написа:
Все пак човекът прави сравнение -без и с ТИ. Чак пък толкова да не се усети влиянието и ...
Да, това е съществото, около което май се обединяваме, притесняваме се заедно с питащия, нямаме обяснение засега и НЕ НИ Е ясно.

Бих помолил Колегите, "за които ВСИЧКО е ясно", да изложат тезите си, а не да ни изпитват с въпросите си. Приемаме че са по-компетентни, но Защо питат нас? Ние не знаем, търсим отговорите на ВЪПРОСА/СИТЕ НА АВТОРА, споделяме хипотези и се опитваме да му помогнем.

В друга тема, един компетентен възкликна:
thinkpad написа:
За да се превърне темата в пълна гротеска от профанизъм,
Това ли е целта? Моля!
VLADO66 - майстор
Проблемата както беше посочено и по-горе е в това че като се изчисли специфичния топлинен капацитет на ограждащите зидове,подове и тавани и от него се извади топлопреминаването може със сравнителна точност да се изчисли колко джаула енергия трябват за да се загреят помещенията до необходимата температура и след това да се премине към отопление за компенсиране на загубите.В случая това явно не е налице,а влагата е вторичен фактор.
kalin72 - майстор
Колегата, писал преди теб, го е сбрал на едно място - недостиг на отопление - непостоянно, твърде много неотопляеми части, и извода е, че ако искаш да си на топло, трябва да не допускаш прекалено големи компромиси с отопление и изолация.
stan73 - майстор
В случай, че не сте чели другата тема - да се има предвид, че уредът с който правих измерванията се оказа, че не е точен (има голям дреиф (възможно е само на моят да му има нещо)).
tmitko - напреднал
Абе колега ''zaksofon'', дай му ръчка на това котле...те сега е момента. Дигни му градуса /25*-26*/ тази събота и неделя ...и да видим какво ще се получи. Няма да се охарчиш с 1-2 чувалчета въглища, но поне ще има някакъв резултат ....пък бил той и отрицателен. Така сме до никъде :rolleyes: . Пробваш ...отмяташ ....и пак ....
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Няма ефект от толпоизолация !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: