Контролера е от електровелосипеди.ком... и моторчето е от там. А ти за 12 мин хубаво, ама сега в тоя студ не пристигаш ли на кристали... Аз съм пробвал с мотора.. при 120-130км в час при 8 градуса за 20-30 мин си свършил, ако не си облечен като ескимос.. за това според мен предвижването на 2 колела е за топлите месеци.
Релакс, както каза контролерът ти е с праг на пад на напрежение 42 (+1)V, което означава, че при товар, ако напрежението на захранването ти падне до въпросната критична точка, контролерът изключва товара, тоест мотора. Ако я нямаше тази защита щеше да се разчита на електронния блок в литиево йонната батерия да изключи товара и защити батерията от преразряд. Обаче... ако използваш оловни акумулатори и контролерът не изключи, когато трябва, тогава ги съсипваш.
Като цяло, радвай се, че имаш тази функция и търси вариант за стабилно захранване.
Иначе, мога да ти помогна с малко инфо относно консумацията на ток, при мен в този сезон достига и понякога надхвърля 20wh/km. каране с висока скорост обикновено между 40 и 50 км/ч, широки скиорски дрехи, ниска температура, меки гуми. Иначе лятото разхода на ток пада значително до около 15-16 wh/km. за същия начин на каране. Ако търсиш икономия, при 25 км/ч. на равен път консумацията е прибл. 7 wh/ km.