• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
И едни от мен http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3513-0060

плюс тези

http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3513-0079

Тези вторите заголва 0,5-2,5мм2, режат до 4х16мм2 или Ф15мм, кербоват такива накрайници до 2,5мм2
ПВА2 особено лесно се свързва към контакти и винтови клеми. Не, сериозно - предпочитам да избягвам многожичните проводници,
ПВ-А2 и многожичен проводник е едно и също :-D
Тани - модератор
Хмм.... вършат ли си добре работата? Аз съм гледал само от този вид като на клипа.
thinkpad написа:
Виждам, че всички сте големи специалисти и веднага се нахвърляте, но мислете малко преди да пишете. Не всички контакти са като българските - с гол винт или подобни на дадените от теб на картинката.
А ти мисли малко преди да купиш! Не се съобразявай само с цената! То затова все пожари ти се въртят из главата! Ако на този контакт ще взема 3 лв да го свържа, то на българския трябва да взема 10! В крайна сметка инсталацията няма да стане по-евтина, нито по-качествена! Клиента ще е по-доволен на Уника , пред някой китайски, ако труд и материали му излизат на една цена! Така всички са доволни, а гаранцията доста по-голяма! Инсталацията по-съвременна и сигурна, а клиента и/или всеки който разбира, ще те препоръча на други потенциални клиенти! А ще имаш и доста по-голяма пасивна печалба, защото ще си ползваш лично отстъпките, защото клиента няма да има възможност да влезе в първата железария и да ти купи материалите! Пък и съотношението труд/материали ще стане по-добро за материалите, което е добре от психологична гледна точка! За бързината няма да правя сравнения!

Не е за пренебрегване и факта, че не всеки тъмнозелен с клещи в едната ръка и макетно ножче в другата, ще може да каже - и аз мога да я свърша тази неговата работа, но за по-малко пари!
thinkpad - майстор
Тани написа:
А ти мисли малко преди да купиш! Не се съобразявай само с цената! То затова все пожари ти се въртят из главата!
Тани, стига сме разводнявали темата. Съветите кой какво да ползва нека ги оставим на страна. Казвам, че има контакти, при които многожични проводници с кабелни накрайници не можеш да ползваш. Елби са си относително читави контактчета. То като че ли Шнайдер не се затягат с винтчета, нали съм слагал такива - нищо особено не бяха. Поне при точно тези Елби, които съм ползвал няма голи тоководещи части, всичко е скрито, освен винтчетата на клемите, които са навътре в пластмасовата коруба.
Не, пожари не са ми в главата, заради материалите, които ползвам. Всички контакти в момента са ми Gunsan и Elbi. Ако намеря читава българска серия, може да ги сменя в бъдеще. Стига с тези швайзери и панцери, подкрепете малко родното производство. За всичко, което го има читаво българско не виждам причина да купувам чужбинско. Просто не всеки харесва дизайна на даден контакт.
MIRO_073 написа:
ПВ-А2 и многожичен проводник е едно и също
ПВ-А2 е многожичен проводник. И какво от това? Многожичните проводници са добри като част от кабели тип ШВПС, ШВПЛ и ШКПТ, за свързване на преносими консуматори.
MIRO_073 - майстор
Тани написа:
Хмм.... вършат ли си добре работата? Аз съм гледал само от този вид като на клипа.
Тези от клипа са хубави, ама идеята е с един инструмент да направиш всичко-от прогонването, през заголването и кербоването.
Прочетох, че имаш RICO и затова ги сложих в снимката за да добиеш представа за големината им. Аз между другото посягам повече към по-малките - вършат същите неща само че режат до 6мм2. Не ги напъвам повече. И са по-евтини десетина лева и малко повече.

А тези китайски синчоци никак не са лоши за парите си 23ле горе-долу. Кербоват от 0,5-6мм2 - масовите

Прикачен файл

IMG745.jpg
drastar - специалист
Имам 2 вида автоматични, подобни на тези от клипа по горе, дори не знам къде са :-D С тях е лесно, когато си на работна маса в ателие, но по обектите, и най вече работа по табло, ползвам
http://www.clabots.be/Catalogue/tabid/4 ... ityTextBox

и
http://www.clabots.be/Catalogue/tabid/4 ... ityTextBox
ESPACE - майстор
thinkpad написа:
Всички контакти в момента са ми Gunsan и Elbi. Стига с тези швайзери и панцери, подкрепете малко родното производство.
Коя викаш ти е Родината?
И вземи поограничи писането, че понякога звучиш доста смешно.
MIRO_073 - майстор
MIRO_073 написа:
Тани написа:
Тези от клипа са хубави, ама идеята е с един инструмент да направиш всичко-от прогонването, през заголването и кербоването.
Прочетох, че имаш RICO и затова ги сложих в снимката за да добиеш представа за големината им. Аз между другото посягам повече към по-малките - вършат същите неща само че режат до 6мм2. Не ги напъвам повече. И са по-евтини десетина лева и малко повече.

А тези китайски синчоци никак не са лоши за парите си 23ле горе-долу. Кербоват от 0,5-6мм2 - масовите

Едно клипче от мен
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tUpX4hYzJu4[/youtube]
Последна промяна от MIRO_073 на чет яну 30, 2014 10:06 pm, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
ESPACE написа:
Коя викаш ти е Родината?
Родината е България и казах, че ако намеря естетически прегледна серия контакти, ще ги сменя. Тия Gunsan ми паднаха общо взето без пари и бяха практически нови. А при мен нямаше 2 еднакви контакта и ключа - така е, като се работи на парче. На харизан кон зъбите не се гледат. Това, че не си разбрал, не прави нещо смешно.
Български контакти не слагам често, защото най-масово продаваните не са много прегледни за много от хората. Има и интересни серии, но доста трудно се намират. А и понякога работя с материали, които не са мои. Има купени контакти и ключове и ти казват - слагай.
rolls - специалист
MIRO_073 написа:
И едни от мен http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3513-0060

плюс тези

http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3513-0079
Тези вторите заголва 0,5-2,5мм2, режат до 4х16мм2 или Ф15мм, кербоват такива накрайници до 2,5мм2 ...
Извинявай, ама ти пробвал ли си да режеш 4х16мм2 с тия клещи? Силно се съмнявам, че ще ти се получи. Кабела даже няма да влезе между режещите челюсти, а и да влезе няма да можеш да стиснеш клещите.
Освен ако педята ти не е поне 35 см и имаш предмишницата на Рони Колман. На мен ми е трудно да срежа СВТ 4х16мм2 с големите - модел 95 16 200, камо ли с тия. А не съм от най дребните - 188 см., 105 кг. вдигам редовно в зала и така ...

Цитат от сайта на Книпекс за твоите:
knipex.com написа:
cable shears with (induction-hardened) precision cutting edges for copper and aluminium cables up to 5 x 2.5 mm² / dia. 15 mm
Прозвуча малко като заяждане, за което се извинявам, но да не съм голословен. Имам такива като твоите, само че VDE и без възвратна пружина. Взех си ги малко след като ги пуснаха в продажба.
Да ти кажа честно не съм особено доволен от тях. Те са инструмент от типа "много в едно", само че аз досега не съм виждал или поне не се сещам за успешен такъв.
Лични впечатления от опита ми с тях:
Най-често ги ползувам за разширяване на отвори в пластмаса и ми харесва и това, че челюстите им на върха им са гладки.
Не стават за усукване на проводници, за повече от 2 проводника от по 2,5мм2 - челюстите са прекалено тесни.
Не вършат добре и работа като "клещи-човки" - прекалено са широки.
Дупките за заголване не са ми удобни - доста навътре са в челюстите и тези на моите клещи не са много добре оформени.

Лично мое мнение, с което не искам да натоварвам който и да е - това са клещи за престиж, и то пред клиент най-вече. Да, моите си ги нося в куфара, но си знам, че съм се набутал с тях - 106 кинта (или нещо такова) малко на вятъра :sad: , въобще не са малко пари за мен, ама т'ва е - човек от главата си пати.

Фен съм на Книпекс и имам много техни неща, но някои от тези, които съм купил, просто въобще не са ми били нужни ...
MIRO_073 - майстор
Аз по-горе писах, че посягам по-често към по-малките. 4х16 е горе долу Ф15 мм. Не казвам, че съм го отрязал лесно, но това беше изпитание както за тях така и за мен. С няколко напъна завъртане на 90 градуса... Погледни си клещите на тях пише Ф15/50мм2 мед +алуминий

Поздрави
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: