Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
И да споделя отзиви за лидълският ъглошлаиф 1200 вата с регулиране на оборотите за 125мм диск. Моят засега не ми се е налагало да го ползвам за работа, само го пусках да видя/чуя как е, но мой приятел (голям сръчко е и е с много опит) неговия, които му купих тогава (че той беше на работа) е във възторг. Отварял го е - с истински лагери е, имало е смазка, но той добавил още малко (че му се сторила евентуално недостатъчна, но предполага, че и така става). Диска, който върви със шлаифа бил калпав, но после сложил марков тънък диск и и бил изумен от резултата. Режел много бързо, без да падат оборотите и почти без да загрява.
stan73 - майстор
LazarGanev написа:
Аз имам подобен, но друга марка и мога да потвърдя, че точността му е различна в различни случаи - аз съм забелязал, че зависи от материята, върху която мериш. Например много точно меря температурата на водата от чешмата, но за целта трябва да подложа чаша - ако меря директно струята -нищо не се получава
Добре, това за различните материи е ясно, но има ли такъв огромен дреиф ?
LazarGanev - "Велик майстор"
В какъв смисъл?
stan73 - майстор
Ами примерно като на моя. Измерваш нещо с константна температура, но уредът при вкл. показва например 19.5 градуса, след 2 мин показва на дисплея 2 градуса по-малко, а след още 5 минути изписва на дисплея 13 градуса. За 7 минути при един и същ измерван обект и при непроменени други условия (освен това, че го държа включен в дланта си) показанията варират от 19.5 до 13 целзиеви градуса при реални 17.6 ?
ralev - специалист
И аз отнесох един Инфрачервен термограф, като уред с който да откриваш термомостове спрямо зададена референтна стойност бива. На жената и казах че може да мери температурата на децата, :) Като ги застрелям по челата показва 32.3 - 33градуса, това не е реална човешка температура при вас как е? Моята ме натиска да го връщам, дистанционен термометър за човешка температура е от 100лв. нагоре и те пак дават грешки.
profesionalist_wood - майстор
имат аналогичен за 35 лв уж ,,професионален,,... http://evtini.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D0% ... -3732.html
Абе като сте се забили в тия градуси,атомни централи ли ще правите :lol:
stiv1961 - майстор
Така ли не разбрахте, че тези ,,инфраред термометри" са като дигиталните мултимери от този род
Прикачен файл:
digital-multimeter-dt-838.jpg
digital-multimeter-dt-838.jpg (67.51 KиБ) Видяна 2103 пъти
Имам един такъв, който днес по обед премери температура 14.2 градуса целзий :-D на плочата на запалена печка :-D . За толкова пари такава точност :partyman:
ralev - специалист
На уреда пише: "Инфрачервен темограф - показва топлинните загуби около прозорци врати и изолация.
За бързо и надеждно локализиране на топлинни загуби и студени мостове.
Звуков сигнал и оптично показване на температурната разлика чрез цветен дисплей."
" точност на измерване 2% от измерваната стойност ( това как да се разбира?) диапазон на измерване от -40 до +220
Май всички грешим като цяло никъде не е упоменато че това е термометър който мери прецизно!
stiv1961 - майстор
ralev написа:
На уреда пише: "Инфрачервен темограф - показва топлинните загуби около прозорци врати и изолация.
Да, прав си но трябва да показва и температурата.... напр. като този марков/ така мисля аз де/ :)
http://www.infrared.avio.co.jp/en/produ ... index.html
profesionalist_wood - майстор
Ехе аз винаги съм искал такъв ама е 4000 лв инфрачервена термография :lol:

Прикачен файл

IMG_4074.jpg

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: