Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
thinkpad - майстор
Ако те разбрах - искаш 1 кабел да разрежеш по средата, да сложиш розетка в средата, а в края му - още една розетка. Това може да се направи със сплитер или вътре в розетката. Обаче има едно голямо обаче. Качеството на сигнала пада след всяка връзка по пътя. Това не е обикновена електрическа инсталация и слаботоковите сигнални инсталации са много по-претенциозни.
ribnikolaevi - майстор
Съвсем точно си ме разбрал. И какво е решението тогава?
Как може да стане вътре в розетката?
Ако става въпрос за една междинна връзка какво влошаване на сигнала да очаквам?
thinkpad - майстор
ribnikolaevi написа:
Съвсем точно си ме разбрал. И какво е решението тогава?
Как може да стане вътре в розетката?Ако става въпрос за една междинна връзка какво влошаване на сигнала да очаквам?
Зависи много от качеството на връзката колко точно ще е загубата. Нещо около 3-5dB може да е загубата, което означава намаляване на силата на сигнала 1.5-2пъти. Решението е сплитер или ако в самата розетка може да се направи връзка между 2-та кабела. Ако зад розетката има кухина, може сплитера да се напъха вътре. Ако не си удовлетворен от качеството на сигнала, особено при големи дължини на кабелите, може да се сложи и усилвател, но и на него трябва да му се търси място. Аз лично мисля, че няма да има кой знае какви проблеми при качествена връзка.
ribnikolaevi - майстор
Място отзад в кутията има, тъй като ползвах дълбоки кутии.
Какво значи качествена връзка?
thinkpad - майстор
ribnikolaevi написа:
Място отзад в кутията има, тъй като ползвах дълбоки кутии.
Какво значи качествена връзка?
Щом има място зад допълнителната розетка, която искаш да инсталираш - можеш там да сложиш сплитер или ако розетката позволява - да опиташ първо като свържеш в нея кабела. Точно с такива розетки не съм боравил много. А качествена връзка ще рече - правилно монтиране, добро затягане, без хлабини във връзката.
ribnikolaevi - майстор
Можеш ли да посочиш някоя такава качествена розетка?
thinkpad - майстор
Честно казано - не искам да те подвеждам. С розетки не съм се занимавал особено, па и в точно такива сценарии. Аз мислех, че вече имаш розетка и се чудиш как да я свържеш, а не да слагаш нова на момента. Може би ще се наложи да ползваш един сплитер отзад, ако имаш по-дълбока конзола.
Johny - майстор
Поставил съм навсякъде розетки на Льогранд. Удобни за монтаж и забележки нямам за сега, а и не виждам за в бъдеще, че може да има проблем: http://www.alliancelec.fr/mecanismes-ni ... 47777.html
ribnikolaevi - майстор
Рамките, в които ще вграждам розетките са Уника Алегро на Шнайдер. Естествено, вече са монтирани. Сега погледнах каталога им - биват:
- едномодулни, двумозулни (оставил съм място за двумодулни, но мога да прасна едномодулни и капаче на оставащото резервно място);
- категория 6А, категория 6, категория 5;
- екранирани, неекранирани;
- универсални;
- конекторите (1) VDIB17725U, (2) VDIB17725B, (3) VDIB17726U, (4) VDIB17726B, (5) VDIB1772XU, (6) VDIB1772XB;
Отдерно се продават капаци (това не ми стана ясно, защо на една розетка и трябва капак - да се затвори когато не се ползва ли?)

Източник: http://www.schneider-electric.bg/docume ... alogue.pdf , стр. 145.

Някакав съвет какво да взема, или да грабя най-евтиното?

Тема "Свързване на S-FTP към RJ45" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: