• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MrSpasov - специалист
brum написа:
Ми от консуматорите осново СОТ-а ме притеснява, че на него разчитам да не ме "избомбят". Затова му пускам и отделен предпазител :) . Иначе за другото ми е все тая. Ама като се замисля - то дали ще спре или ще се "взриви" централата е все тая. Тъй че няма да слагам други защити.
Не ти трябва допълнителен предпазител за СОТ-а в комплекта има акумулаторна батерия чрез която и да нямаш електричество в режим охрана може да изкара много дни , а на сирена 12 часа нон стоп звук ще проглуши цялото село :)
thinkpad - майстор
MrSpasov написа:
Не ти трябва допълнителен предпазител за СОТ-а в комплекта има акумулаторна батерия чрез която и да нямаш електричество в режим охрана може да изкара много дни , а на сирена 12 часа нон стоп звук ще проглуши цялото село :)
В една база, която инсталирах имаше вградени 2 акумулаторни батерии вътре в корпуса.
Тани - модератор
Зависи от алармата! Някои изкарват само по няколко часа.
lz1wvm - специалист
А някой пишат,че изкарвали дни,и сирената свирела по 12 часа... :partyman:
hidrazin - майстор
lz1wvm написа:
А някой пишат,че изкарвали дни,и сирената свирела по 12 часа... :partyman:
Да, ако си сложил акумулаторите от камиона. :-D
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Да, ако си сложил акумулаторите от камиона.
Eeee, стига де. Алармата, дето съм я слагал имаше 2 акумулатора по 1,2Ah. Единият стартов, с който системата работи при разреден основен и един основен/работен, който си се използва при отпадане на мрежовото захранване. Не съм засичал колко работи системата, но поне няколко дни издържа. За външната сирена с фотоклетка пък имаше отделна акумулаторна батерия. Датчиците и те имаха отделно захранване всеки.
Тани - модератор
Колега, да не си объркал цифрите? У сестра ми е поне 4-6Аh , а преди по-малко от седмица, не можа да изкара и 12 чàса! При това датчиците са безжични и се захранват отделно. Ако ѝ закачиш десетина датчика на тази аларма с 1,2Аh акумулатор, само датчиците не може да си захрани за денонощие, да не говорим за аларма и трансмитер!
thinkpad написа:
За външната сирена с фотоклетка
Би ли пояснил какво точно представлява тази сирена и за какво служи фотоклетката? :?
hidrazin - майстор
Остави го. Сигурно тая аларма пак е от кварталния магазин или от левчето. При мен са 14 датчика без МУК-овете от които 1/3 четворни дигитални. Като сложа консумацията на централата и GPRS модула с два акумулатора едва се справя денонощие. За сирената въобще не споменавам.
"Колегата" както винаги пак не е в час или е бягал от час.
:partyman:
Тани - модератор
Ааа, Хидра , броя акумулатори не е важен в случая , а капацитета :wink:
thinkpad - майстор
Тани написа:
Колега, да не си объркал цифрите?
Фотоклетката е да зарежда акумулатора на сирената, много ясно. И там има акумулатор от 1.2Ah. А чучалото е SA3
hidrazin написа:
Остави го. Сигурно тая аларма пак е от кварталния магазин или от левчето.
В моя случай - 4 датчика. А за 180 лири само от бакалията ще е.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Въпроси за табло с предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: