• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Прикачен файл:
INKUBATOR.JPG

Схемата е сходна с дадените по-горе, но при тази таймера е захранен с 12 волта.
shadow__01 - майстор
gogo7777 написа:
По тая схема на изхода ще имаш около 15-16 волта. Да не са много за таймера..... :?
Аз го написах този вариант още в един от първите си постове в тази тема.
shadow__01 написа:
Иначе автора ако може да си сглоби един грец с филтър и стабилизатор 7812 на малка платка запоена за изводите на трансформатора ще стане работата.
Нарочно дадох схема с адаптер, защото лесно се намира стабилизиран адаптер на добра цена пък било то и импулсен.
Иначе е по-евтино с греца и филтър, но е добре да има и посочения стабилизатор.
gogo7777 - майстор
Със 7812 може да не стане ако трафа дава 12 волта. Трябва поне 3 волта повече за да работи стабилизатора коректно. Сега е на границата, а и незнаем какъв пад на напрежение ще има върху греца. С ценеровият диод е най-лесно.
shadow__01 - майстор
gogo7777 написа:
Със 7812 може да не стане ако трафа дава 12 волта. Трябва поне 3 волта повече за да работи стабилизатора коректно.
От 12 до около 16 са около 4V. Напълно достатъчни са и дори няма да има нужда от радиатор.
gogo7777 - майстор
Стига да ги има тези 16 волта. При мен до сега тая сметка с умножаването по 1,41 не ми се е получавала никога :-D .

12x1,41-2x0,7=15,5 волта и ако има и малко клякане на трафа, работата е на ръба :-D
shadow__01 - майстор
gogo7777 написа:
Стига да ги има тези 16 волта. При мен до сега тая сметка с умножаването по 1,41 не ми се е получавала никога :-D
Странно, при мен винаги се е получавала. А и формулата е напрежението на намотката(променливото) * 1.4. Предполагам ти е било ниско напрежението на трансформатора.
gogo7777 - майстор
Не знам, не ми е много силна страна електрониката. Предполагам елементите или мултицета са калпави. Като меря прехода с мултицета /на положение проверка диоди/ показва примерно 0,6 волта пад, а в действителнст е повече. Уж чета разни книги ама...... :?
shadow__01 - майстор
gogo7777 написа:
Като меря прехода с мултицета /на положение проверка диоди/ показва примерно 0,6 волта пад, а в действителнст е повече. Уж чета разни книги ама...... :?
Това показва съпротивлението на p-n прехода в права посока. Пада на напрежение зависи от диода и от товара. Също и от мощността на трансформатора ако се използва такъв.
gandalf_hsr - специалист
gogo7777 написа:
Прикачен файл:
INKUBATOR.JPG

Схемата е сходна с дадените по-горе, но при тази таймера е захранен с 12 волта.
Здравейте значи да поръчвам дадените елементи:http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 5V+105+LOW
http://tpetrov.com/search.php?prod=2KBP06M
Ако не са подходящи моля пратете линк към подходящите.Реле времето работи на 12vdc.Благодаря.
shadow__01 - майстор
gandalf_hsr написа:
Ако не са подходящи моля пратете линк към подходящите.Реле времето работи на 12vdc.Благодаря.
Извинявай за оффтопика в темата ти. Може да сглобиш тази схема:
Прикачен файл:
domotics_circuit_0.jpg
domotics_circuit_0.jpg (34.68 KиБ) Видяна 2376 пъти
Като ако я избереш ще трябва единствено да поръчаш и това http://tpetrov.com/search.php?prod=7812+TO220 заедно с избраните от теб елементи.
По-удобно ще е ако намериш малко парченце печатна платка и ги запоиш на нея. Все пак стабилизатора трудно се прави на хвърчащ монтаж, но не е невъзможно.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Как да свържа 12v траф към ел.моторче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: