Купи си масло 1л на щил с мензурка за 5л и 3л бензин( тя е вградена в бутилката за масло. Стискаш и маслото по едно като маркуче се качва в мензурката). Пълниш мензурката според бензина които имаш- 3 или 5 литра. После преливаш в бензина и разджуркваш добре и може да сипваш в горивния резервоар. При чисто нова машина е добре да изгори един резервоар на празен ход без газ, за разработване. Палиш резачката без шина и верига и я окачваш с въже да си пърпори докато не изгори горивната смес.
mitko64 написа:Купи си масло 1л на щил с мензурка за 5л и 3л бензин( тя е вградена в бутилката за масло. Стискаш и маслото по едно като маркуче се качва в мензурката). Пълниш мензурката според бензина които имаш- 3 или 5 литра. После преливаш в бензина и разджуркваш добре и може да сипваш в горивния резервоар. При чисто нова машина е добре да изгори един резервоар на празен ход без газ, за разработване. Палиш резачката без шина и верига и я окачваш с въже да си пърпори докато не изгори горивната смес.Митак, това беше обсъждано някъде,но не ми се рови да го търся....
Тази практика може да доведе до скапване на моторчето, понеже, на празен ход оборотите са твърде малки за да има добро охлаждане,а и мотора е все още''стегнат'' и триенето е доста,а от там загрява допълнително..
Според мен ... това не бива да се прави,а да се започне с леки натоварвания, като за начало да се ''изрязва'' полека, да се режат тънки дръвца, да се осигури режим на работа при който да няма резки и големи натоварвания,но и да има някакви средни обороти за да се охлажда,а след 5-10 мин работа да се оставя да изстине...
Това е докато изгори прословутия резервоар с гориво...след 2-3 режеш по-смело...
Ся, аз така мисля и правя, който е дал парите за резачката, той да си решава как да я разработва...