Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ge6aaaa3 - специалист
ESPACE написа:
Добре, нали написа че следиш напрежението на всяка клетка с аларм монитор? Пищя ли този монитор или не?
Някои бъзери започват да пищят, ако напрежението се задържи под дадената стойност за определено време, примерно 2 секунди. Ако защитата на контролера сработва по-бързо, може бъзера да не пищи, а причината да е акумулатора. ;)
ESPACE - майстор
Е може и това да е. Значи ще трябва мултиметър и наблюдение в реално време.
ludiagsm - специалист
Я да видим кой се вози и кой чеше пръститеее :) Изображение
val4o89 - специалист
Релакс, най-добре си вземи един ват метър. При всички случаи е добре постоянно да си знаеш състоянието на батерията, не само за теста.
sasko12345 - специалист
Лека батерия от зекотек липо, по тежка и по скъпа и по издръжлива малко лифепо4
relaxxx - специалист
Ето мойта самоделка как изглежда в момента... ако излезете прави, значи заминава за боклука :mrgreen:

Изображение
zec ingenering - специалист
relaxxx, от снимката на творението ти, определено си личат старанието и труда, които си вложил в изработката, поздравления! Наистина го оценявам, защото обикновено подхода в тези случай (набързо и за без пари) не е такъв! :) :)
Последна промяна от zec ingenering на нед фев 02, 2014 11:12 pm, променено общо 1 път.
relaxxx - специалист
Ето значи моята електричка.. с кутията за батерията. Още тук съм на стадий сухи проби, щото се наложи преправяне на кутията.

Изображение
stiv1961 - майстор
Четох, четох обаче 107 стр. са ми много :) . Не знам дали е разисквано инвалидна количка да се електрифицира. На жената баща и/ тъста/ се поболя, купихме му инвалидна количка, но едната му ръка е инвалидизирана и без придружител, който да тика количката не става. А той иска понякога сам да отиде до центъра на селото/ 200-300 метра/, да изпие 1-2 бири и да се прибере :)
Та въпроса ми е: е ли възможно това? Ако има готови китове, моля насоки. Аз претендирам да съм долу-горе сръчко, тъй че с ваша помощ мога да зарадвам тъста :)
shotik - майстор
За готови китове дали има не знам ,но може да се пригоди .

Ако искаш да се ограмотиме взаимно за количките ,нека пишем на л.с. за да не разводняваме темата ,която е тук .
Последна промяна от shotik на нед фев 02, 2014 10:20 pm, променено общо 1 път.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: