• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
josifn - напреднал
Тези които съм сложил са такива http://www.rosi.bg/skrita-panta-1969.html и не се виждат при разпънато положение.

Тези, които слагат при стандартното изпълнение са подобни на тези http://balkanyug.bg/v3/bg/catalogue/product/86
Mc Queen - специалист
Предполагам, че са такива.
Цилиндрична панта.

А!!!
Докато ги намеря, и колегата ме е изпреварил.

Прикачен файл

цилиндрична панта.jpg
цилиндрична панта.jpg (53.87 KиБ) Видяна 7054 пъти
king82 - специалист
Аз пак продължавам да питам. Пантите които си ползвал(тези бронзовите от Роси), предполагам са 12 мм? Когато са сгънати двете плоскости, има ли разстояние между тях или са плътно прилепнали? А, тези които са за оригиналния вариант(от балкан юг) дали изискват някакво издълбаване в самите плоскости или не?
Питам защото и аз съм се захванал с такава маса, но се придържам към "оригиналния" вариант на отваряне, ама в нашето Габрово не мога да намеря баш такива панти(бронзовите).
dadko - майстор
Тогава може да потърсиш такива панти
josifn - напреднал
Да, 12мм са, а дали ще има разстояние зависи от майсторлъка, т.е. колко точно ще нацелиш центъра. Принципно не трябва да има разстояние. Пантите при оригиналния вариант са по устойчиви на натиск/опън, докато тези има по-голяма вероятност да ги изскубеш с по-голям плот. Иначе основната разлика е, че не се виждат при отворен плот, а се виждат при затворен, докато при другите (оригиналния вариант) е обратното. И да, ще трябва да ги вкопаеш, т.е. фрезоваш.

ПП: има и един друг по-грозен, но доста лесен вариант - с клавирна панта.
ППП: dadko, тези панти също трябва да се вкопаят по профила на пантата, а и доста грозно ще стоят, когато масата е затворена.
king82 - специалист
Много благодаря за помощта. Най-лесен ще ми е варианта с бронзовите панти. Само едно уточнение още - при 18 мм плоскост, 12-милиметровата дупка не е симетрична по средата нали?
josifn - напреднал
По упътванията ги дават на 8мм от вътрешните ръбове, когато проскостите са една върху друга. Може да насложиш сгъната пантата, за да си сигурен къде се падат дупките и колко разстояние ти остава между плоскостите. И не знам с какви инструменти разполагаш, но ако ще караш с бургията, използвай много бургии като постепенно увеличаваш диаметъра, че тия 2/3 мм открая на ПДЧ-тоса си опасни.
  • 1
  • 2

Тема "Маса с повдигащ механизъм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: