• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
CASA - специалист
Трябва ми помощ.Трябват ми три климатика съответно 9ка:12ка и 18ка.Но имам ограничение на бюджета,както повечето:)Мога да си позволя от 2200лв до 2500лв,като да е включен и монтажа.Каква марка бихте ми препоръчали за тази сума.Гледах в Практикер имаше Осака с безплатен монтаж!
EDI - майстор
За тези пари в общи линии можеш да вземеш МИДЕА от евтините и здрави машини.Не вземай ОСАКА.
bucho - специалист
За тез пари Мидеа или Нипон.

добавено: Докато съм писал и EDI ме е изпреварил.
Погледни форума на Сетком - там има обширни теми за климатици.
CASA - специалист
Благодаря!
rendo - специалист
Спрямо мойте сблъсъци с климатиците (преди месец сложих за вкъщи) след ,много обикаляне търсемне проучване и тн ..... стигнах до следния извод:
качество <-> цена
Daikin (Мерцедеса на климнатиците) -> от 2000 нагоре
Fudjicu General -> 1750 с монтаж
Mitsubishi -> 2400 с монтаж
Panasonic -> 1500 ~ 1700 -> варират цените със монтаж
Osaca - Не коментирам - Ни клан - недоклан, Ни дран - недодран
Midea - от 600 до 1200 с монтаж
Haier - от 600 до 1000 с монтаж

по надолу няма смисъл там са Neo,Elit,Samsung.....

Според мен нещата са такива за да използваш икономията от електроенергия ти трябва хубава машина или с две думи казано КПД над 4,5 Kw

За паричките с които разполагаш за съжаление не можеш да вземеш 3 такива машини.
Варянтите които ти предлагам са следните или си вземи втора употреба - нио маркови климатици или си вземи 1 хубав и две щайги колкото да ги има и в течение на времето да ги подмениш и тях

По-горе съм ти описал как вървят класовете съответно и цените
и от тук насетне избора е твой

Но в никакъв случай - !!! В никакъв случай не си взимай Самсунг - това е боклук !!!!!
CASA - специалист
rendo написа:
Спрямо мойте сблъсъци с климатиците (преди месец сложих за вкъщи) след ,много обикаляне търсемне проучване и тн ..... стигнах до следния извод:
качество <-> цена
Daikin (Мерцедеса на климнатиците) -> от 2000 нагоре
Fudjicu General -> 1750 с монтаж
Mitsubishi -> 2400 с монтаж
Panasonic -> 1500 ~ 1700 -> варират цените със монтаж
Osaca - Не коментирам - Ни клан - недоклан, Ни дран - недодран
Midea - от 600 до 1200 с монтаж
Haier - от 600 до 1000 с монтаж

по надолу няма смисъл там са Neo,Elit,Samsung.....

Според мен нещата са такива за да използваш икономията от електроенергия ти трябва хубава машина или с две думи казано КПД над 4,5 Kw

За паричките с които разполагаш за съжаление не можеш да вземеш 3 такива машини.
Варянтите които ти предлагам са следните или си вземи втора употреба - нио маркови климатици или си вземи 1 хубав и две щайги колкото да ги има и в течение на времето да ги подмениш и тях

По-горе съм ти описал как вървят класовете съответно и цените
и от тук насетне избора е твой

Но в никакъв случай - !!! В никакъв случай не си взимай Самсунг - това е боклук !!!!!
Благодаря!По-принцип бих ги използвал главно за охлаждане,че нещо ми е некомфортно отоплението на климатик.
desss - специалист
тошибите що ги пренебрегнахте така :? аз си взех една 14-ка втора употреба, трета година не е мръднал, работи кажи-речи целогодишно /то вече нали почти няма пролет и есен :roll: /
rendo - специалист
Ее щом е за охлаждане зимай 3 мидеи и жив здрав тогава няма кво да наживаш смели пари .... 3-те 12 мидея са се утепали за таз работа
CASA - специалист
А кое да избера - Нипон или Мидеа!
CASA - специалист
Другата седмица трябва да поръчам климатици,а още не съм сигурен в изборат си:)та ще поискам още съвети.Гледах японски климатици втора употреба и се зачудих за някаква комбинация.Значи имам две стаи спални по 30м3 и 60м3 с вътрешна изолация на стени,таван и под,външна изолация,тухлено е жилището,но е подпокривно,с дървена стъклопакетна дограма и едно помещение за кухня,трапезария и дневна 90м3 също изолирано.Догодина съм решил да се отоплявам с алуминиеви радятори на водно отопление.След няколко години бих си позволил нови японски климатици,но за момента не мога.Увеличих си бюджета до 3000лв с монтажа.Интересуваме за момента как е по-добре да направя.Да инвестирам в нов японски климатик за голямото помещение,а двете спални да ги обзаведа с два японски втора употреба.Или обратното.Втора употреба за голямото помещение и два нови в спалните.Има я опцията за три нови китайски с три години гаранция,и после евентуално да ги сменя с японски,а китайските да си ги монтирам другаде.А може май да си взема един нов японски за голямото помещение и два нови китайски за спалните,който след време ще сменя.
Имам някакво решение,но искам да чуя още някое мнение.Благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Избор на климатици до 2200лв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: