• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rolls - специалист
Chefo77 написа:
Едит: Днес минах през магазин за елматериали, купих още 2 двойни конзоли. Пробвахме на място - проблеми няма. Въпросът е: Защо в магазина Уника-та бяха с грозни поцинковани метални рамки, а мойте вкъщи са пластмасови?

Втори едит: А да не би случайно контактите, които се продават "голи", т.е. без декоративната пластмаса, да са за вграждане, а тези с пластмасата да не стават точно поради тази причина?
Като вземах Униката за вкъщи я купувах на отделни модули, като всеки контакт и ключ беше опакован в кутийка от мека прозрачна пластмаса и запечатан с метално фолио на гърба - като в блистер за хапчета. Отделно поцинкованите монтажни рамки и отделно бяха декоративните за отгоре.
Вземал към и комплект ключ с пластмасова монтажна рамка с фиксибажи зъбци, който е опакован по друг начин - прекаран е през един картон и е увит със стреч фолио.
Chefo77 - майстор
Благодаря за отговора :)
Тези, които видях аз, си бяха едни и същи, пакетирани в прозрачни пликове с картонче от горната страна. Просто едните са с декорация, другите - без.
След малко игра с клещите и макетния нож, няколко рапида, верт И МАМАТА (задължително), нещата си дойдоха на мястото. Малко рязане, малко премахване на излишни неща, стана :) Зорлем ги набутах в кутиите, но рапидите, завити в пластмаса, държат всичко :) :)
За тези, на които предстои оборудване - има разлика. Че трима продавачи не знаят ...
rolls - специалист
Моя грешка значи, не съм те разбрал правилно, но не ми се е налагало да дялкам Уника от метална рамка, за да я събера в пластмасова ...

P.S. освен ако нямаше предвид, че си дялкал конзолата де ...
Chefo77 - майстор
rolls написа:
Моя грешка значи, не съм те разбрал правилно, но не ми се е налагало да дялкам Уника от метална рамка, за да я събера в пластмасова ...

P.S. освен ако нямаше предвид, че си дялкал конзолата де ...
Не, дялках точно рамката на Уника-та - пластмасова е. Махнах пластмасовите издатъци, които играят ролята на стопер за правоъгълната гайка за стягане на контакта към конзолата. И още 4 израстъка леко скъсих, но не са нещо важно :) И конзолата "корегирах", но пради друга причина - за да мога да набутам кабелите между двата съседни контакта в една конзола, че 2.5 мм2 едножилки трудно се гънат :)
Съжалявам, че ги монтирах без да ги снимам. Но важното е, че станаха :)
geniya - специалист
Взимай El-Bi или Vi-Ko турски, но качествени с достъпна цена.Все пак контакта е да ти прави ел.връзка.И двете марки не излизат от конзолите, монтират се лесно и са практични.Няма смисъл от високи цени.
drastar - специалист
Доста пъти чета за VIKO, днес видях, че са стигнали до брюксел :-D и оооо дежавю, те копират точно тези които показах няколко пъти, NIKO :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
radius - майстор
Ти внимавай, да не се окаже, че NIKO копират VIKO :lol: .
radius - майстор
Днес започнах да монтирам ключове и контакти. Ето я Асфора, как стои на стената:
Прикачен файл:
IMG2910.jpg
Пластмасата изглежда доста добре, лъскава и жилава, ключовете щракат културно. Серията има една необичайна и малко нелогична за мен вдлъбнатина в задната част, посочил съм я със стрелка
Прикачен файл:
IMG2912.jpg
Засега съм доволен от избора си, пък и за толкова пари - толкова :).
Chefo77 - майстор
Аз днес засякох Асфора на един обект ... малко строга, малко дървена, но не е чак толкова лошо изглеждаща. Предпочитам нейната визия пред заоблените за левче ...
hett - напреднал
radius написа:
... Предложиха ми и някаква нова серия на Шнайдер - Asfora. Иначе пак е от ниския клас, но има и UV защита на пластмасата. ...
Това за UV защитата някой успява ли да го намери по спецификациите на серията? Аз нещо не го виждам :|
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на ключове и контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: