Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
stiv1961 написа:
stan73 написа:
Така е, но това изисква известни познания, докато лидълското - просто го включваш и избираш моторетката, колата или снежинката (всеки средноумен зеленчук може да го направи) и пак ще има добре зареден и запазен акумулатор.
Не беше ли ти с едно такова прецакано зарядно :?
Бях с предният модел (без дисплей), пак си бях много доволен от него преди да се счупи. Даже съм го хвалил не само в този форум. Сега си купих новото, защото вероятно ще ги има само днес. Само да напомня - някой ако има от старият модел (не мога да си намеря касовата бележка, а така не ми уважават гаранцията и не мога да го върна) та ако не е проблем - да направи качествена снимка на касовата си бележка, аз ще я разпечатам и така...
Благодаря предварително ! (те ако знаеха колко положителни (и с основание) неща съм написал за тях не само в този форум сигурно щяха да ми подарят зарадното... :) (шегувам се))
Последна промяна от stan73 на чет яну 30, 2014 9:28 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
stan73 написа:
П.П. За никелметалхидридни акумулатори имам зарядни устройства Маха 9000Ц (последният да затвори вратата :) ) и Троник 980 (произведен за Англия). Всички знаем възможностите на махата, и въпреки, че троникът и отстъпва почти по всичко, а и аз разполагам с нужните познания, ми е по-удобно, а и много по-често ползвам троникът (какво остава за хора, които не са наясно с химията, процесите, изискванията и т.н. за съответните акумулаторни батерии).
Ти си значи като мен. :) Аз имам LaCrosse LS-700 и Voltcraft CM410. Второто го взех заради възможността да зарежда NiZn батерии(които се оказаха голямо фиаско между другото). Та второто няма функциите на първото ама ми е много по удобно и него си ползвам основно.
stan73 - майстор
Е, нормално. Та новото лидълско зарядно за оловни акумулатори има по-малко възможности (все-пак достатъчни), но ми се вижда много удобно замислено и добре правещо това, което трябва да прави. Дет' се вика "ръг енд тръг".

П.П. А инфрачервеният дистанционен термометър го върнах, беше ми мечта отдавна да имам такава машинка, но моят екземпляр се случи с ужасен температурен дреиф. :(
Последна промяна от stan73 на чет яну 30, 2014 9:37 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
От понеделник дигиталния ъгломер ще е на обсъждане :)
http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-76FE01B8 ... htm?id=113
stan73 - майстор
Да си таковам и късмета - мой приятел още от предучилищната (значи към 35 години вече) има зарядно (като моето старото, което се повреди), но и той не може да си намери касовата бележка (но е намерил много други, които за момента не трябват...). :(
razli4en73 - специалист
ДА ви споделя,лятото като бях на море преди края на почивката ми падна акумулатора/забравено радио,беше три годишен и не му е трябвало много/ ,съответно аз не бях подготвен с зарядно или кабели,а и наоколо никой нямаше.Един съсед по каравана отиваше до града и го взе да го заредят в някакъв сервиз.На другия ден ходихме да го взема,зареждали го на "истинско" зарядно,беше голямо като ел. табло.Акумулатора,беше горещ като котлон и потекла киселина,същия ден се прибрах с него,просто късмет,че не ме остави на пътя.В крайна сметка купих нов,от този нищо не ставаше.Така,че без това зарядно в жабката и с едни кабели не бих тръгнал вече.
MamaMy - майстор
И аз се обзаредих. Включил съм в момента акумулатора да го видим до къде ще го докара.
stiv1961 - майстор
Малко е извън темата ама наскоро си купих едно зарядно от Метро, не знам дали ще върши работа. Веднъж съм заредил акуто с него преди студовете и все още върти завалията :-D

Прикачен файл

ScreenShot001.jpg
ScreenShot001.jpg (52.32 KиБ) Видяна 2295 пъти
sstefanov - майстор
Малко встрани от темата, но на едно море преди много години си направих зарядно от подръчни средства: една ютия и един диод. Свърши прекрасна работа! Неволята учи...
Носете си по един диод 5-6A 400V в жабката :)
Chefo77 - майстор
Стънка, като казваш (и другите), че си доволен от зарядното ... колко пъти (за зима, за година) зареждаш един акумулатор при нормални условия?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: