• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
yancho_lud написа:
Току що един приятел беше в къщи и като се заговорихме за това тяло и направо го взе. Щял да го ползва за хола и не му трябвало да изключва. :-D
Аз, за к'о са хабих да мисля схема.
Ами като вземеш някой по-голям боклук, дето я тръгне без външно, я не.
yancho_lud - специалист
Безкрайно съм ти благодарен за помощта :prayer: и се извинявам за причиненото неудобство, но ти с жена спорил ли си? :-D
Като чу, че този приятел иска да го вземе, направо ме изяде докато не го свалих и не му го дадох. Мисля на негово място да сложа една ъглова осака, дано да работи :gott:
Някоя друга екзотика няма ли?
валкиса - специалист
И на ъгловата вентилатора не спира след достигане на температурата.
yancho_lud - специалист
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Някоя друга екзотика няма ли?
По принцип искам да слагам само Мидей, но много трудно се намират тела и като изпадне някое гледам да го взема.
Evgeniy - майстор
Като идея за подобни случаи:
Ако сензора е с отрицателен темп. коефициент (NTC), т.е намалява си съпротивлението с увеличаване на температурата, може да се свърже тример последователно на тръбния (дето изключва в чаша) и да се нагласи да изключва примерно под 35 градуса, т.е при изстиване на водата в системата.
Ако е с положителен, като PT1000 например, може да се излъже с тример паралелно.
Само с един тример, няма да може да се изпълнят всички изисквания на yancho_lud. [-X
1. Той иска вентилатора да спре когато се достигне(превиши) зададената стайна температура, въпреки че топлообменника е 40-50-60 градуса. (Нещо дето го няма и в 90% от топ модели инвертори) - бях пуснал схема която да реши този проблем.
2. После ще вземе да поиска и когато му изстине водата пак да спре вентилатора. - тримера може и да реши този проблем, но не съм сигурен - заради тъпото условие (4)b. (във синьо съм го маркирал) - не е ясно дали първо трябва да се изпълни (4)а. или не.
Тримерът обаче ще го вкара в дефрости ако температурата на водата падне под 52гр.(при иделни настройки - да го излъжем че 35гр.=23гр. при вътрешна 22гр.).
Не, че така наречените дефрости тук са голям проблем - просто вентилатора няма да работи 9мин. и ще мигат некви лампички, то тука няма компресор че да харчи ток и да изстудява.
yancho_lud написа:
Снощи съм забравил да сложа дърва на котела и е изгаснал. Всички тела са спрели и са влезнали в дефрост, само въпросния Хаер не само че не е спрял, а сутринта духаше на най-висока степен на вентилатора. Някой знае ли какво да го правя за да почне да изключва?

- Ще потвърдиш ли със сигурност, че температурата на водата е била под 23гр. или е била над 23гр.?
Изискване 2. може да се направи и автоматично, но не е ли лесно да бутнеш едно копче на дистанционното "OFF" или "TIMER" или "SLEEP"? - все пак не е като да носиш дърва.
Това е за управлението на вентилатора при HSU-12HD03R2-SM06-01-21 , не твърдя че е абсолютно същото при въпросният Haier.
(4) Warm start
When heating running begins, indoor fan will conduct the following fan
control:
a.If the temperature of indoor coil pipe is >23 OC, start lower wind
speed
;
b.If the temperature of indoor coil pipe is >38 OC or the running time
of compressor> 4 minutes, turn to setting wind speed
.
(5) Control of indoor fan under heating OFF state (applicable to fan-coil
model)
Under heating state, and the compressor cease; if the indoor coil pipeís
temperature Tp>23 OC, indoor fan will run in lower wind speed.
Айде, лека и спорна. :partyman:
Evgeniy - майстор
Определено ще му реши само проблема със духането само при студена пита, не при достигане на температурата.
Не виждам какво притеснително има в цялото условие 4, тъй като то се отнася за топъл старт и целта му е:

"preventing cold wind when heating running begins, applicable to3.2.4fan-coil model"

и смисъла, е че при над 23* задължително тръгва на най слаба скорост, но ако при пускането е над 38 , то тогава се препраща за регулиране на скоростта спямо стайната температура или зададеното.
Щото ако в стаята е 25 и си пуснал на "MAX" вентилатора, то с 23 ще духа доста студено.
b.If the temperature of indoor coil pipe is >38 oC or the running time of compressor> 4 minutes, turn to setting wind speed.

Това условие с червеното и "OR", не се знае колко е силно.
Когато "стартира компресора", чака 4 мин. и фана става като заданието (ако е на Ауто може да не е проблем), независимо че не е стигнал 38гр. Въпроса е дали е разрешено да се изпълнява условие b. независимо че условие a. не е изпълнено.

Може да се пробва, ама той климатика избега вече.
yancho_lud ще каже вероятно колко е била температурата на водата когато е духал яко. ><23гр.?
yancho_lud - специалист
Помпата ми спира на 30градуса и след това останалата вода в питата изстива много бързо. За това няма как със сигурност да кажа колко градуса е била водата. Факт обаче е че мидеите които имам монтирани работят като по часовник. При зададена темп. 24° вентилатора изключва на 24.2° стайна темп. и после включва на 23.8°. Когато водата изстине и помпата спре всички мидеи минават в дефрост и не тръгват докато не се подаде топла вода. Какво ми трябва повече? Още мидеи хаха :-D
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: