• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Kumay написа:
Хората бягат от "велкро", той се бута :?
Щом ти се дават повече пари за шкурки - твоя воля! :yawinkle:
Не че ми се дават повече пари за шкурки, но е допълнителна екстра. Писал съм изрично за здравото закрепване на шкурки без велкро.
Фактът, че професионалните машини имат велкро не говори, че е зле :)
EDI - майстор
Chefo77 написа:
Абе Макита Макита, но няма велкро-захващането. Както и зеления Бош. Както и евтиния СКИЛ. А си е удобство.
Моят е Скил 7365 - мисля, че ЕДИ говори точно за него като модел.

http://www.preceni.com/details/skil-7365-aa/3304.html

Има си велкро, има си много (наистина много) здраво закрепване на обикновена шкурка. Има и контрол на натиска (нямам идея за какво точно служи, ама ИМААА), ниски вибрации. Абе след като аз, един виден враг на Скил, съм доволен - смяяятай :) :)
Ако бях се решил да дам 149 за Макита, щях да дам 189 за Бош син, квадратче. Не мисля, че щеше да е по-добър избор.
Да, за съшия модел говоря, желязна работа, като гледам как го изтормозих.
gogo1113 - специалист
Колега, от собствен опит мога да кажа, че по-евтиния модел на Скил за 69 лв. върши чудесна работа. Държи на натоварване и въпреки, че е любителски се справя чудесно. Щом е за домашно ползване, защо да скачаш на скъпи машини?
radius - майстор
Я каква хубава дискусия има тук, пък аз мислех нова тема да пускам.
За домашно ползване струва ли си този Бош за 90 лв. http://www.bosch-do-it.bg/boptocs2-bg/% ... /index.htm

Или по-добре Скил-а като на Еди http://www.stroi.bg/p/art0000513-vibros ... 361aa.html

Велкро няма да ползвам - мразя скъпи консумативи :rock:
Не питам за по-евтиния скил, тъй като държа на някаква сносна филтърна система.
griffin - майстор
Ман скила са се изложили с тая филтърна система, имам орбитален с такива филтри безбожно се е забила ама и да искам няма как да си направя филтър като техния докато тоя на боша може все пак да си го съчиниш от филтър за кола. Иначе и с двата мисля че ще имаш неприятно усещане в ръката амаа за отвреме на време ще е поносимо :-).
monilan - специалист
Здравейте. Искам да си взема една делта-шлайфмашинка за изтъркване на леки кръпки по колата. В Практикер сега има промоция на един Бюджет за 16 лв., мисля че ще ми свърши работа. Машинката ще се ползва периодично и не ми се набутва с повече пари за нещо което няма да се ползва много често.
brum - майстор
Я ми препоръчайте на мен ексцентършлайф. Виброшлайф имам един доволно читав на Скил, но за по-големите неща ми идва бавен. Пък и ще правя разни работи от дърво и там ще има да си вибрирам до второ причастие.

И да питам - колко е важно да има контрол на оборотите?

И защото съм доволен от Скил загледах един техен модел 7460 АА, ама нещо го няма по нашият пазар. А подобните по функционалност на други марки са ... скъпи. Примерно METABO SXE 450 TURBO TEC ми допада, ама цената му не ме радва :)
griffin - майстор
Ако шкуриш боя е добре да има ниски обороти за да не задръства шкурката. Ако ще работиш по дълго време е добре да е с по ниско ниво на вибрации. Ексцентъра ускорява работата т.е сваля по бързо материал. Имах скил без регулировка и го метнах, в подписа ми има описано какво съм ползвал ако ти се чете.
brum - майстор
Т'ва беше много ценно :) . Аз имам малко проблеми с едната ръка (разкъсани връзки в китката, правена операция, предстои още една след 20 дни). Та ще трябва да я пазя тая ръка и тоя шлайф ще трябва да е с минимални вибрации. Та ето още един важен критерии - вибраиите.

Ся като чета за проблемите на Скил-а даже Метабото не ми се струва толкова скъпо :) .

А тия вибрации предполагам зависят от диаметъра в който се върти кръга долу, нали? Или са си зададени като някакъв друг параметър на всяка машина?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21

Тема "Ексцентър или вибро шлайф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: