• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
unicata написа:
Владо, къде е тоя твой комшия, аз съм в Яна и имам един сондаж, ама ако ще ми искат 10000 за втори направо в канала ще я пусна тая вода.
На срещуположния клай на софийското поле-Витошка яка.Проблема е че в дълбочина има големи гранитни камъни и главите на сондите се трошат, а една такава глава струва маса пари.Иначе съм гледал една такава система в кв.Сухата река,ама там водния хоризонт е на 3 м. и дебита е огромен.
Чаро - Акълия
Не разбрах къде си, ма карай...
За скала само пневмоудърник. Евтино , бързо, цените са... има и под 40лв/м :wink: , но с тях трябва да се внимава, защото стигат до вода и са до там!
Цените за сондиране вървят от 40 до 140лв за метър според терена и метода на сондиране. За общо инфо...
VLADO66 - майстор
Там е работата че не е скала,а отделни големи камъни и при сондирането камъка вместо да се пробие се отмества,главата се заклинва и при повече упорство се разбива.
Чаро - Акълия
То това май е най-гадното и скъпото в сондирането. Иска опит и техника, обаче м/у каманаците обикновено има мнооого вода! Прави се циментация и няма проблем с едрия чакъл. Аз съм заровил на едно място 3 щанги и пикобур заради такива камънаци.
Посадил съм ги барем се прихванат :lol:
Да не спамя...
unicata - специалист
Чаро написа:
Не разбрах къде си, ма карай...
За скала само пневмоудърник. Евтино , бързо, цените са... има и под 40лв/м :wink: , но с тях трябва да се внимава, защото стигат до вода и са до там!
Цените за сондиране вървят от 40 до 140лв за метър според терена и метода на сондиране. За общо инфо...
В Яна съм, тук май няма много камънаци, но ще проверя като дойде лятото.
лошото е че си е нависоко, сега живея в хаджи димитър, и тук строителите се молят за по-дълбока вода, още на 4-5 метра избива и фундамент се лее тегаво, ама Яна е нависоко и мисля че вода там ще изскочи не по-рано от 8-10 метра :(
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Най-изгодното отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: