• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
Всекидневна -4х3х2.6= 31.2 +4х2х2.5 =20=52м3
С неправилна форма-две стаи със съборена стена между тях,бокс и всекидневна,като в това влиза и разширение на половината тераса,което е с 5 см стиропор.
16 глидера Н600 Хелиос,водата до вчера беше 56 градуса,от днес я направих 60.В другите стаи повече от 3 не може да се държи и колкото и невероятно да ми звучеше,имаше разлика като от 53 я пуснах на 56,съответно и сега от 56 на 60 също има разлика.Стаята между другото е една идея по-топла,но пак не е достатъчно. 18 градуса беше до вчера,днес погледнах беше 19,но по-късно ще видя дали има ефект,към 12 часа може би
filmatoplo - майстор
Малко са глидерите , но бройка няма да казвам че да не стане спор , ти знаеш че с 58-60 градуса вода -от 1 глидер едвам вадиш 80 вата. Пробвай с балансиране , като притвориш долния кран на някой от по близките и по топли радиатори , ако ли това не помогне има 2 варианта .Първи- поставяш още глидери ако има место , Втори -сегашния радиатор или продаваш или пръскаш по другите като ги увеличиш с по 2 ребра,монтираш си вентилконвектор на местото на радиатора и си решаваш проблемите. :wink: Аз бих предпочел вариант номер-2.
feikot - специалист
Ама то това ми беше първоначалната идея,уви за пореден път послушах псевдо спецове,винаги така става,като не си се слушам себе си.Сега си топли по-добре от когато беше на 56 градуса,мисля,че за момента съм решил проблема.Иначе има и място за още има и възможност за конвектор има си всичко :) Благодаря ти
Може ли да ми дадете съвет за тази горелка burnit pp20.Това е схемата и:
Изображение
Направил съм си мои настройки но не мога да разбера точно кое за какво е и как е настройката и за най икономичен режим,и съответно за най мощен режим,кое как трябва да настроя за да постигна това.
Изображение
Изображение
Отоплявам около 200к. къща,до момента ми прави впечетление,че гори около 50кг. на ден,имам изолация отвън и отвътре,нямам термо глави на радиаторите но по нататък и това ще слагам.Бойлера е настроен на 60,с разлика от 10 градуса,повече не мога да го смъкна защото е заключен,но знам сервизния код само,че не бутам защото незнам къде какво да бутам.Искам само да знам кое като бутна кое ще промени другото ще настройвам вече с времето.
feikot - специалист
Божеее....50 кг на ден. Как си ги купувате тия горелки ей така...
1 тон на месец това е след ползване в по топлия сезон.Вече на зима ще се види най добре.
plastkomfort - специалист
Някой сблъсквал ли се е с котел и горелка Прити?
feikot - специалист
5 месеца точно (от 19ти до 19ти),точно 2 тона пелети. 1 тон от габровница и 1 тон включващ 600 килограма средна гора (стз) букови (габрово) и тука едно локално производителче. 14 киловата,56-60 градуса,апартамент с дограма и половината вътрешна изолация.
filmatoplo - майстор
Здравей Фейче :) Колко квадрата ти беше ап , имаше ли ст термостат или само по модулация караше , имаше ли термоглави :? :) .
feikot - специалист
Здравей Филме,125 квадрата с бойлер 80 литра,4 радиатора с термоглави без стаен термостат. 63 глидера Н600.
Преди 2-3 дни реших да направя една калкулация какво-що е заминало,тъй като си записвам всяко зареждане с дата,час и количество,като само при промяна вписвам новите настройки на горелката. Оказа се,че са малко над 2 тона (2060 кг) като тия 60 кг. имаше едни студени дни началото на май,тогава отидоха 4 чувалчета.

Сега живея в къща и там съм с котел на дърва Атмос 24,като разгърната площ къщата е над 300 квадрата и освен една дограма,друго няма...12 кубика дърва има,но някак си не ми се струва,че ще стигнат.

Мислих и там да я правя на пелети,но... с такава топлозагуба,ще си докарам инфакрт на младини още. След като я изолирам,може би тогава ще премина тази крачка. Над 150 глидера са и подово и 120 литра бойлер...
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: