Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
checho_85 радвам се че успяхме да ти помогнем с наличните у вас неща.
hidrazin написа:
Ползвай заредената батерия от винтоверта а не зарядното му.
предишния път си замълчах, защото тайничко се надявах, checho_85 да пробва да каже резултата. Така нямаше да ми се наложи , да предполагам колко пъти трябва да зареди батерията, за да си надуе дюшека :wink: Не знам какъв му е винтоверта и съответно за колко време става зареждането, но дори да си представим 3 зареждания по 40 минути :axe: :-x
hidrazin - майстор
Тани написа:
... Така нямаше да ми се наложи , да предполагам колко пъти трябва да зареди батерията, за да си надуе дюшека :wink: Не знам какъв му е винтоверта и съответно за колко време става зареждането, но дори да си представим 3 зареждания по 40 минути :axe: :-x
[-X Грешни предположения! Ето му помпата:
Помпа електрическа 12 V, 78 W (600л/мин) INTEX
Предполагам ще си направиш нови изводи? :-D
:partyman:
Тани - модератор
:partyman: Абсолютно! Не знаех, че е такава фурия!
600л/мин :shock: :shock: :shock: Мислех, че помпенето отнема поне петнайсетина минути, като знам как се справят компресорчетата за помпене на гуми.
hidrazin - майстор
Тези INTEX имат едни надуваеми матраци с вградена помпа. Дебели са 48 санта. Гледам мнения тук-там че с тая помпа ги помпят за 3 минути и пак за толкова ги спадат пак с помпата. Помпата е с турбина а не с бутало, пък и не е необходимо налягане като в автомобилна гума. Имам ръчен бутален компресор с акумулатор. Става и за помпене на гуми. Прилича на винтоверт. Само дето отпред му е накрайника а отзад има манометър до 9 атмосфери. Е, 9 не вдига ама като му запушиш накрайника стига до 7-8. Повече не ми и трябва, но там дебита е малък. Не като тези за дюшеците. Те са турбинни - като прахосмукачките.
Има такива с вградени акумулатори и зарядно към тях. При такава цена едва ли акумулаторът ще е нещо повече от такъв за винтоверт.
http://basecamp-bg.com/index.php?route= ... uct_id=198
Та затова предложих да ползва акумулатора на винтоверта. :)
ivanovbg - майстор
Какво сте се замислили, най бързо и лесно става с прахосмукачката.
Junak - майстор
ivanovbg написа:
Какво сте се замислили, най бързо и лесно става с прахосмукачката.
Ама с "Ракета". Щото с новите някой трябва да духа.
Изображение
ivanovbg - майстор
Че защо, то освен, най калпавите нямат за духане.
П. Петков - специалист
Като стана въпрос за духане, извън рамките на недебелашките шеги, най-евтино е лицето, с което се споделя дюшека, периодично да духа и в дюшека! :shock:
За горното се извинявам, но за Българина няма нищо свято, с което той да не може да си направи шега или да се подиграе! :)
П. Петков - специалист
hidrazin написа:
Тани написа:
то до тук има две подходящи предложения

-зарядно за автомобилни акумулатори с подходящ ток
-захранване за настолен компютър
- LED захранване с подходяща мощност - http://www.meanwell-bg.com ; http://www.krushki.com/index.php?main_p ... x&cPath=51
- Ако има някакъв акумулаторен инструмент у тях - винтоверт, фенер или нещо подобно на 12 волта да използва неговия акумулатор.
- Зарядно за акумулатор осигуряващо 7-8 ампера хич няма да е евтин вариант ако го няма налично и ще трябва да го купува.

P.S. Това за подовото с такъв проводник - пробвано в продължение на дълги години. :) Бях намерил някакви релета или контактори от асансьор. Бобина със съпротивление по спомен 55 ома и проводник с диаметър 0,23мм. Хубавото беше че не е импрегнирана и се развива без проблем. С една такава под килима става към 900 вата нагревател.
Има си и особености. Размотава се на пода направо върху балатума. като в краищата се подлепя с тиксо. Отгоре - найлон също подлепен по края с тиксо. Отгоре килима. Разбира се всичко се смята според размера на килима. Да не забравяме че проводника също е изолиран, нищо че изглежда гол/меден. :lol:
Като стане много топло намаляваш мощността през диод.
При 0,23мм диаметър и мощност 900W, токовата плътност ще е 94A/mm2 (все пак при трафовете е 2,5А/мм2)! Дължината на проводника е 136м, а повърхностното натоварване ще е около 1W/см2. Дължината на проводника при площ 1см2 е 13,83см.Този проводник ще да е доста натоварен. При "кантала", който е навит в дифузионните печки и свети добре при 900С, горе-долу повърностното натоварване е толкова. Разбира се, специфичното съпротивление там е осемдесет пъти по-голямо - 1,38 Ом/мм2 за метър, а не 0,017, но все пак този найлон няма ли да се стопи? Освен, ако не бъркам нещо в сметките? Един Ват на 14см проводник с диаметър 0,23мм? Ще трябва да пробвам! Досега с такова нещо не се бях занимавал! Или както казваше началникът на митницата Верешчагин (от филма "Белое сольнце пустыни") - "Дожил!" :)
ivanovbg - майстор
Даже доста бъркаш. Ей тъй на ум : 900вата са 4А ток на Ф-0,23 се пада плътност около 75 А/мм . При дължина 136 метра на проводника се пада по около 7 вата/м или 0,07вата/см. Найлона няма и да помисли да се топи.

Докато за кантала ще ти трябват само 40см и мощността се пада малко над 22 вата/см. Нормално е да стане червен.

А и трафовете не ги гледай, там условията са други - косинус ф и други подобни фактори...

Тема "Как да подкарам 12 волтова помпа вкъщи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: