Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroslav_cholich - специалист
Здравейте, имам следния проблем.
Радиаторите са отворени главите на 5 а са на половината топли, другата половина е студена.
Налях системата до горе но пак не се реши проблема
Обезвъздушителите на всякъде излиза вода
Нямам кранове на студената вода
Пос,едните радиатори от системата направо са ледени
Вече незнам какво да правя, моля за някакви съвети
Energyx - специалист
Драсни една схема на системата, опиши я, така само по тези изречения, трябва боб да се хвърля...
ESPACE - майстор
Тази система някога работила ли е добре? В смисъл всички радиатори да са загрявали. Ако отговора е да, пробвай първо да си изчистиш филтъра.
Котела е в гаража от там до къщата са около 20 25 метра тръби. Всичко е свързано последователно по диагонал отгоре топла отдолу студена. Преди бях с камина и нямах този проблем, с котела съм от 1 година и сега го забелязах това
swissmad - специалист
ESPACE написа:
пробвай първо да си изчистиш филтъра.
:thumbs:
Energyx - специалист
Камината и тя ли беше в гаража или в къщата и проблемите почнаха, когато сложи котел в гаража ? Денивелацията каква е? Помпата каква е ?
Камината беше в къщата, помпата сега ще я погледна, филтър нямам. Какво ще рече денивилация?
Energyx - специалист
Тръбният път ти е дълъг и ако и къщата е висока, помпата може да няма необходимия напор и дебит. Виж дали е на най-високата скорост, но най-вероятно ще ти трябва друга помпа. Тази каква е ?
Ами немога да я видя, но може ли да се сложи още една само, че в къщата?
И къде да я сложа на топлата която идва от гаража да бута топлото нагоре или на студената, коята отива към гаража?
Energyx - специалист
Каква къща, помпа обикновено се слага на подаващата при котела, трипътен вентил, кранове, филтри и т.н. нямаш ли ?
Виж сега, така е несериозно...
Препиши данните от табелката на помпата, напиши тръбите до къщата с какво сечение са, каква е височината от котела до най-високия радиатор, драсни една схема на инсталацията-отворена ли е затворена ли е....
Може би е по-добре да викнеш специалист, ако си на морето-знам 1-2 .....

Тема "Студени радиатори?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: