Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
stiv1961 - майстор
О.К., но утре че след малко си лягам :)
evparts.alle - специалист
Относно проблемната батерия по-горе на колегата @relaxxx

Малко термошлаух и хубави конектори правят чудеса!
Голямо старание за нищо. Колко познато и как всички сме го правили... :lol:
То и за това сме в този форум.
Аз виждам различни цветове батерии дори там през една дупчица.. Работата е ясна.

Както не веднъж съм споменавал в този форум, ако човек не си вземе свестни батерии, дори може да се огорчи срещу електро-идеята!.. Както стана с мен. Понеже съм голям бот, обаче, си дадох последните пари (последен отчаян опит) и си купих литийки преди години и още ги карам до днес на колата.
После за колелото направо LIFEPO4 си взех без да събирам батерии от кол и въже (киселяк технологията направо я прескочих, то и на колелото тази тежест .. [-( ).

Все пак има и още една възможност - слаби или лоши връзки. Може и това да се провери.
При мен 90% от проблемите, които идват са все такива. Поят със слаби поялници и после:
"- Олеле!" :partyman:
Контролера би трябвало да е направен само да ограничи тока (до максималния) при наклон, а не да изключва. Но кой да знае - китайския гений е необятен! :-D
relaxxx - специалист
Съгласен съм. Само че аз съм много силно за DIY идеята :wink:. Ще купя хубава батерия, това е ясно, просто сега имах възможност да направя това и го на направих, докато зимата върви. Мисля че открих проблема при мен - наистина е от батерията една от паралелните клетки е изпушила... показва че има пълен ток а всъщност няма нищо. Не знам това как е възможно.. :mrgreen:
ESPACE - майстор
Оправи я клетката, ама май няма да е само една. При една трябваше бъзера да те предупреди, преди да изключи контролера.
relaxxx - специалист
Ами чиста мистика е това с бъзера... значи, той като е закачен на 3S5P батерията не светва изобщо(а този пакет работеше перфектно), мултицета показва че има ток.. после когато ги разкачих 3те серии, и на 3-те бъзера им показва напрежението, но само на 2 пищи силно, както му е реда, на 1 не пищи само .. цък.. цък.. а показва 4.1Волта.. Ще сменя тази серия цялата и пак ще пробвам. Проблема е батерията.
ge6aaaa3 - специалист
ESPACE написа:
Оправи я клетката, ама май няма да е само една. При една трябваше бъзера да те предупреди, преди да изключи контролера.
Заминали са си най-малко 5 клетки... :wink:
stanetzz - специалист
stiv1961 написа:
Четох, четох обаче 107 стр. са ми много :) . Не знам дали е разисквано инвалидна количка да се електрифицира. На жената баща и/ тъста/ се поболя, купихме му инвалидна количка, но едната му ръка е инвалидизирана и без придружител, който да тика количката не става. А той иска понякога сам да отиде до центъра на селото/ 200-300 метра/, да изпие 1-2 бири и да се прибере :)
Та въпроса ми е: е ли възможно това? Ако има готови китове, моля насоки. Аз претендирам да съм долу-горе сръчко, тъй че с ваша помощ мога да зарадвам тъста :)
Няколко идеи:ЦЪК!
Приставка "Plug and play": ТУК и ТУК ;
Комплект за 2-те колела: ТУК , и ТУК
evparts.alle - специалист
То така се получава мноо голеееема цифра бре. Те тия хора не осъзнават ли че човек, когато пострада приходите му намаляват защото спира да работи, а не се увеличават.
По-добре да се се направи една триколка от нула и да се сложи един кит за ел.велосипед на предната или задната гума(в зависимост да ли е конфигурирано 2х1 или 1х2). Аз примерно бих се борил да му помогна да уредя на човека 15% отстъпка за такъв кит(мотор с капла, контролер + газ).
При наличие на майстор железар с идея може да се срежат 2 колелета и да се направи по-удобно дори от количка. Виждал съм такива на няколко пъти направени самоделки.
Тани - модератор
Идеята е, че трябва да се източат едни пари от здравната каса :wink: Кой ти мисли за нуждаещите се? Не знам обаче дали в България ще мине номера :?
hi4kok - напреднал
Абе Колеги, я дайте мнение дали ще е по-бързо колелото и с по добро КПД ако мотора се сложи така в средата както на снимката?
Мисля си го понеже се ползват скоростите или греша?

Прикачен файл

Stokemonkey_Yuba2.jpg
Stokemonkey_Yuba2.jpg (32.5 KиБ) Видяна 2015 пъти

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: