• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, от известно време забелязах, че печката не пече както трябва отгоре.
Когато погледнах горния нагревател беше доста изкривен, деформирал и почернял....
Как мога да разбера дали е изгорял и е за смяна, как да разбера какъв точно да си купя и трудно ли се подменя :) (има някакви по-обикновени и на ГОРЕНИЕ като разликата им е около 10-15 лв.)

Нов съм във форума, но обичам да се ровичкам по разни уреди, така че с малко обяснение сигурно бих се справил сам!
Много ще се радвам, ако някой по-запознат ми помогне :!:
al4o - специалист
Този нагревател грее ли изобщо или не ти харесва как работи.Принципно може да го премериш с мултицет Ако не работи сваляш и с него от магазина нов А как се сваля без модел или снимки,щетрябва да фърля един боб да видим кво ша каже :-D
Грее, но като погледна когато е нагрял, само 1/10 от площа му е червена. За модела ще погледна !
Мисля, че е нещо подобно на това https://www.google.com/search?q=%D0%BD% ... B710%3B402

Ето реални снимки :
Прикачен файл:
DSC00454.JPG
Прикачен файл:
DSC00453.JPG
Прикачен файл:
DSC00452.JPG
al4o - специалист
Така като го гледам мисля,че е двоенможе едната част да е изгоряла Включи я ивиж дали работят и двата кръга За свалянето мисля,че на последната снимка се виждат две винтчета не би трябвало да е трудно Първо виж връзките и дали отива ток до тях П.П Д_а смотания интервал
Относно новите нагреватели, трябва ли да търся нещо по специално или просто да сваля тези и да търся с тях ?
al4o - специалист
Ако се окаже нагревател сваляш този и с него в магазина В София на бул.Мадрид 40 има магазин Никелектрик маи беше имат и саит,но нещо не мога да кача линкВсе пак провери дали стига ток до нагревателя и дали няма нещо нагоряло по свръзките :)
Не съм го мерил с мултицед, но като загрее вътрешния кръг изобщо не почервенява, а от външния много малка част - другото си стой черно както е на снимките :)
ESPACE - майстор
Сам си написал в началото че не пече както трябва. Не го мисли - сменяй го!
Да, така мисля да направя, исках просто помощ за това как се сваля има ли нещо за което трябва да внимавам, нещо по специално, и какъв точно да е нагревателя ;)
  • 1
  • 2

Тема "нагревател на готварка печка GORENJE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: