• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Sof - специалист
Тего те - FOX SAS 2 347-15 дали е добро незнам, но не го лови магнит.

Никела също е магнитен ! Така че магнита не е показател само за желязо !

Аз медни електроди не съм вземал, просто питам.

Каква е разликата между наваряване и заваряване ? Да напластяваш ?
Значи месинг да се заварява примерно е по лесно ?
Последна промяна от Sof на чет яну 16, 2014 10:52 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Екстра е.......за домашният майстор, този електрод се води универсален. Въпреки, че е стабилизиран , не му превишавай тока на заваряване (според предписанието). Ако спазваш това, твърдият разтвор ще си остава винаги в аустенитната фаза. Какво ще заваряваш с него?
Sof - специалист
:-D За сега нищо. Просто ги купих. Да имам. Аз за това и питам какво може да се заварява с него.

Защо нямаха по тънки ?
1.5 и 2 мм. Нали има и по тънка неръждавейка ? Принципно на мене ми се налага да заварявам по тънки детайли. По рядко винкели, за което е предназначен този Чайник.

=============

agj
Прав си за мивката -верно че хрома се самопасивирал. И за това не позволявал да има корозия.
Но Никела дали наистина е магнитен ? Така пише в Уикито ??? :?:
Аз мислех че само желязото е магнитно. Но ако и никела се лепи, значи може и от това да се лепи магнит на неръждавейка. :?

В тая тема дето си ми дал за инверторите няма Райдер-Чайник-Кенде :-D , а само Китайски в анкетата ! :-D

Ми не е справедливо !
gogo7777 - майстор
за което е предназначен този Чайник
Този "Чайник" може да заварява и на ВИГ. Оборудвай си го и газ на ламарината :-D ........иначе би трябвало Бьолер да предлагат и по-тънки електроди.
Ми не е справедливо !
Ти си попълни "анкетната карта", па ако искаш на гласувай. И мойте ги нямаше ама гласувах в общия кюп :-D
Sof - специалист
Ок майтапя се, няма само да се Сърдиме !

Мерси за инфото ! :partyman:

Чудя се дали да вземам участие в гореспоменатата тема ? Тоя Чайник дали е достоен за това. Вие слагате много професионални машини и то маркови там.

Като ги гледам и кафе може да ти направят. :)
agj - майстор
Sof написа:
Чудя се дали да вземам участие в гореспоменатата тема ? Тоя Чайник дали е достоен за това. Вие слагате много професионални машини и то маркови там.

Като ги гледам и кафе може да ти направят. :)
Темата е за всякакви машини ,колкото повече хора участвуват не само с гласуване ами с представяне на машините си толкова ще е по полезна за останалите които имат намерение да си купуват заваръчна техника!
agj - майстор
Sof написа:
Принципно на мене ми се налага да заварявам по тънки детайли. По рядко винкели, за което е предназначен този Чайник.
За заваряване на по тънките детайли вече колегата ти каза -по подходящия метод е ВИГ!Няма смисъл да се мъчиш да заваряваш ламарина 1мм.с електроди ....!
Гледах в представянето на твоя Райдар в статия на "Направи си сам", че са го пробвали и на ВИГ и работил добре ,така че необходимото оборудване е бренер с кранче и редуцир вентил ,купуването на бутилка не задължително има фирми които срещу депозит дават бутилки с аргон.
Колеги какво ви е мнението за тези електрожени?Модел 200N и 200L. http://viki-mashini.com/index.php/elektrojeni
gogo7777 - майстор
С тия електро....(не знам си какво е), можеш да си зареждаш акумулатора на колата. За заваряване не стават.
Sof - специалист
За тия параметри, цената е много добра.

Защо е толкова ниска тая цена наистина ?

220 лв. ??? 350 лв. ???

===========

gogo7777, защо да не стават, нали има 160 ампера ? Колко трябват 400 ?
Нали това ИГБТ транзистори беше най-модерното и дрън, дрън ?

Пак крайни изказвания !
Последна промяна от Sof на вт фев 04, 2014 5:00 pm, променено общо 3 пъти.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: