При нас не го лепихме панела с пъпките, а го хващахме с дюбели, където плочата беше крива. Резултата е, че си пое извивките на плочата и после замазката не беше никакъв проблем да се направи.

доста мнения прочетох от компетентни хора и реших и аз да пиша , че имам някой неясноти с изчисляването на водното подово отопление.
Накратко става дума за 2-ри етаж от 3 етажна къща до гора в Банкя. Площта е 80 кв.м., смятам поетапно да действам.
1. Етап- спалня 15кв.м., малък коридор 2кв.м.,баня с тоалетна 5кв.м. (изолирал съм тавана с 5см гладък XPS, с 5 см вафла XPS въшните стени от вътре ,смятам в бъдеще да направя и 15 см външна изолация с EPS.Тоест многослойността на стените ще бъде 15 см. EPS, 7 см вароциментова външна мазилка,25см български решетъчни тухли,5см XPS лепен с полиуретаново лепило,Гипскартон 12.5мм .Тавана смятам да го фугирам , където е необходимо и да го пръскам с пистолет с латекс примерно.Мисля да направя дървени капаци с пълнеж 5 см вафла XPS,вечерно време да се затварят и да се намаляват топлинните загуби.
Идва моментът с пода.Смятам да сложа 5 см вафла XPS, отгоре ФИ-16 серпентина(не съм решил каква все още,вероятно алуминиева вложка),тънкослойна замазка на FLO,колкото да залива серпентината и отгоре 2.5см чамово дюшеме.Смятам да има 2 развивки за стаята и 1 развивка за коридорчето и банята.
Затоплянето на входящата вода мисля да бъде със слънчеви колектори и спомагателно евентуално ТП Въздух/Вода.Котлите въобще не влизат в схемата понеже няма кой да мъкне дърва,а газта е скъпа .Температурата на входящата вода трябва да е такава , при която ТП е с най-добър COP.От там идва и въпросът на каква стъпка да бъде серпентината 5 , 10 см . На този етап само ще положа серпентината и дюшемето, за да мога да се нанася да живея и сигурно ще ползвам електрическа акумулираща печка .
Серпентината алуминиева вложка ли да бъде или от друг материал(колкото по-евтино и лесно , толкова по-добре) и на каква стъпка да бъде навита на охлюв.
Само не ми стана ясно FLO какъв пластификатор използва и в какво съотношение за тънкослойните замазки.
Благодаря на отзовалите се. Приемам и мнения по другите моменти .