• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Тани - модератор
Профилите се редят през 50см. и картона се поставя напречно на тях- 200 см . По този начин остават без профили фабричните кантове . Като се сложи мрежа и се шпаклова с оригинални материали ти гарантирам , че няма да имаш проблеми! То и Кнауф го гарантира де :-D
ror - специалист
А как ще се захванат UD профилите от изток и юг на горната схема, понеже плочата там ми е висяща (няма стена, ситуацията в ъгъла м/у стълбите), има стена от нея на горе.
Как ще стане прехода от окачен таван към стената на горе? Първта снимка е напречен разрез на облицовка на стена, приложимо ли е в моя случай нещо подобно, като стената ще е картон на лепене или мазилка понеже няма място за профил?

ИзображениеИзображение
аз го виждам като обрамчено по края на висящата част от плочата със CD профил, напречно на монтажните CD с връзка на едно ниво
Уважауме ерудити! Извинявайте, че в задавам въпрос, който не само ще засегне Вашето самолюбие, но и ще ме низвергне в средите на отчаяните лаици, които не са вдишвали и 0.5 грама от така познатата ви консистенция от KJPF на ингилизки, или просто джипси картон на индийски! Така, че след краткия увод, идва ред на същинския въ прост????? А именно:
В моят случай: " Денивелация , таванна, в размер на 60 мм! Височина на помещението, 2390 мм в ниската част - до 2450 прибл. във вис.част! Според мен: !-во пускам УД-тата по водна нивелация, 6 бр. ЦД по напречната страна в размер на 3500мм, и етоооо.... как да оразмеря и фиксирам помощни ЦД-та .....с помощта на специални фиксатори ЦД към ЦД - съединени в единна хоризонтална проекция или .................................... КАКВО???????????????????
Тани - модератор
Точно така. Редиш си ЦД -тата през 50см. И забравяш за напречни ЦД-та - направо картона! Само да не забравиш окачвачите :-D - през 90см! И задължително с метални дюбели!
leonardo_vd - модератор
Има кръстата връзка за 1 ниво.
Тани - модератор
leonardo_vd написа:
Има кръстата връзка за 1 ниво.
То че има - има! Но дали е необходима на питащия?
confusion - напреднал
Здравейте,

Това е файл с размерите на бъдещата ни баня. Въпросите са относно монтажа на гипсокартона на тавана:
1. Подходящо ли е разположението на CD-профилите - през около 45см се получава?
2. Бихте ли препоръчали разстояние между винтовете за захващане на UD профила за стената?
3. Бихте ли препоръчали разстояние между винтовете за захващане на гипсокартона към CD-профилите?

Предварително благодаря.

П.П. по-нататък ще питам и за шпакловането :?:
Тани - модератор
Не ти се отваря линка!
confusion - напреднал
Тани написа:
Не ти се отваря линка!
10х за забележката (като го пробвах преди поста работеше) - мисля че това би трябвало да работи:
http://images23.snimka.bg/005196701.jpg
Тани - модератор
Аз бих завъртял профилите на дългата страна! Така както си ги завъртял 120 см не е кратно на 45 и ще трябва да режеш фабричния кант. Ако останат така профилите ги пусни през 40 см!
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 43

Тема "Въпроси относно монтирането на окачени тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: