Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Точно така правят валовете, когато моторът е предназначен за шайба за назъбен ремък. Самите шайби имат същия отвор с две плоски повърхнини на 90 градуса и два стопорни винта. Не съм се задълбавал обаче защо е така и какво точно регулират с тези два винта.
Но е масово изпълнение, виждал съм го на няколко различни по вид и предназначение стъпкови двигатели с ремъчна шайба.
Пнри съединител за директно задвижване, вероятно трябва да може да влезе по на дълбоко и да се застопори върху чисто цилиндричната част на вала, ако е процепен. Ако е със стопорен винт, може би законтряне срещу едната плоска повърхност ще е достатъчно, но не мога да съм съвсем сигурен.
Balabanov - специалист
Въпреки това май би трябвало съединитела да е 14мм.
Все пак реших да взема шпилки и гайки от Exoror и следващата стъпка е някой да ми ги престърже срещо съответно заплащане.
Моля колеги пишете ми на ЛС ще да черпя :partyman:
MrMurdjo - майстор
Ако закръглението на цилиндричната част е с този диаметър, вероятно ще стане. В противен случай ще е ексцентрично изместен. Между двете плоски страни би трябвало да има остатък от цилиндричната повърхност и между него и отстрещната страна да се мери диаметъра.
cvettomirr - специалист
Balabanov. - вземи си съдинител 13мм, отиваш след това при стругар и го правиш диаметъра на точния отвор. Един съединител си направих есперимент пробих го 14мм бургия и имаше хлабина, дори и да го стегнеш след това става малко като ексцентрих. Аз направих съединители перфектни, но май няма да ги слагам, та ще вземам ремъци със шайби които си имат доста плюсове пред съединителя. Мисълта ми е да не бързаш, сглоби нещата механично, да стигнеш до съединителя или предавката, че при мен по Х за съединителите връзката ми идва супер, ама по Y никак. При мен големият проблем е Z портала. Нямам едни елементи за да го сглобя а и нямам времето. Иначе направих тест за задвижване по X моторите се държат перфектно, спират портала без проблем който е тежичък според мен. Вземи си хубави винтове и СВД-та, точно с тия две неща не е препоръчително компромис да се прави. Имаш перфектна електроника, вземи и такава механика и се радвай на работата после....
Balabanov - специалист
Така и ще направя
20мм СВД но още се чудя на стъпка 5 или 10 май ще да е 5 и без това машинката ще е мъничка пък и да е по-точничка :mrgreen:
Все още си диря стругар който да е вършил тая работа с престъргването на шпилките за да не бера ядове после с навиването на гайката :prayer:

@cvettomirr до къде я докара има ли развитие? Аз като гледам при мен развитието ще се забави след като си купя СВД-то, още два профила за гредата и направляващите за Y дет някои му викат X шегичка :partyman:
dobrev - специалист
Balabanov написа:
Въпреки това май би трябвало съединитела да е 14мм.
Все пак реших да взема шпилки и гайки от Exoror и следващата стъпка е някой да ми ги престърже срещо съответно заплащане.
Моля колеги пишете ми на ЛС ще да черпя :partyman:
Каквото и да сложиш на тази ос трябва да е с вътрешен отвор ф14 със съответния допуск / от 0 до +0.012 мм /. С този допуск оста ще влиза плътно без да се налага набиване с чук, като застопоряването е или с два стопорни винта М4 с отвори на 90 градуса или вариант с процепена по дължина втулка и винт за стягане. Размерът се получава се като се пробива със свредло по малък отвор и се разстъргва на струг до точния размер. При пробиване направо със свредло ф14 се получава разбиване на отвора. Друг вариант е пробиване със свредло ф 13.5 и райбероване с райбер ф14.
Balabanov - специалист
Все още не съм се сблъскал с този проблем но не би ли трябвало съединител 14мм по спецификация да се затяга с малко под 14мм, защото ако е така нищо няма да разпробивам 14мм съединители има колкото щеш то си стандарт?! :?
cvettomirr - специалист
Правиш втулка метална външен диаметър колкото пластмасовата втулкана СВД-то, вътрешен колкото да влезе на диаметъра на винта /застърганото място за лагерите/ оправяш резбата да захване аз с дремел го правих и навиваш. Ако не поведе леко от първия път не го насилвай, трябва лекичко. Няма страшно и съчми да изпадат само да ги не затриеш - редят се :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Balabanov - специалист
Екстра това звучи оптимистично :prayer:
cvettomirr - специалист
ти от къде купува ал профили - че и на мен ще ми трябат малко

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: