• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Sharkolia - специалист
Малко извън темата обаче тоя вид маска ми навява някви асоциации с някъв тексаски психопат ,който до края на филма ще избие цял факултет объркали се,къмпингуващи студенти Изображение :-D
a_stoev - майстор
Кефи ме на лицевата кожа как си личат корените на четината. Едно такова, мутантско :cool: излъчване има.
Sharkolia - специалист
Стоев, имаш моята фамилия :) Такава маска струва 75лв. без пътните до домът ти :)
Весела Коледа
gogo7777 - майстор
Тая маска е необходима в практиката. Тя е за висшия пилотаж заедно с огледалото. Изобщо не ми пука за четината когато трябва да си навра главата някъде и да заварявам по изображението на огледалото. Всичко тогава е HD, 3D :-D
Sharkolia - специалист
agj@ , златните филтри намират ли се във всякакви размери ,например 100х90мм?И коя марка е добра ?Ако може да не е китайска.
agj - майстор
Sharkolia написа:
agj@ , златните филтри намират ли се във всякакви размери ,например 100х90мм?И коя марка е добра ?Ако може да не е китайска.
Всякакви размери няма, има само стандартни!Те и размерите на маските също са стандартни. По EURO стандарт филтрите са 110х90мм има и още няколко стандартни размера. Стъкла с размер 108 x 51 mm се срещат в най евтините китайски маски. Стъкла със златно покритие се намират точно в този стандарт(110/90мм) но вероятно могат да се намерят и в други стандартни размери.
Най-добрите златни стъкла с които съм работил са AULEKTRO и ATHERMAL и двете марки са немски но за жалост на българския пазар да намериш такива стъкла си е направо голям късмет.Дори и в най големите и специализирани магазини дори не са и чували за златни стъкла…..!
agj - майстор
За тая цена е супер .....аз го ползвам вече около година ! :wink:
Последна промяна от agj на пет фев 07, 2014 6:05 pm, променено общо 1 път.
Sharkolia - специалист
agj написа:
За тая цена е супер .....аз вече го ползвам вече около година ! :wink:
Аз си го купих ,когато те питах за филтрите. (още нямам машина ама шлем имам ) :) ESAB ECO ARC II .
С машината съм в изчакване ,утре сутрин имам интервю за работа в Англия и в зависимост от изхода на това интервю ще се купува или няма да се купува ММА Тигъра :)
Търсих марките филтри,които си споменал тук в Полша и намерих само от втората фирма с размер 90-110мм и при тва не бяха златни или метални ,а обикновенни черни.
Но както вече казах ,ще изчакам това интервю за машината и филтрите ,че не ми се дават сега пари за неща, които може и да не ползвам в най-близко бъдеще.
agj - майстор
Sharkolia написа:
agj написа:
Търсих марките филтри,които си споменал тук в Полша и намерих само от втората фирма с размер 90-110мм и при тва не бяха златни или метални ,а обикновенни черни.
Какво разбираш под "метални "- сребърни ли !?Защото има и със сребърно покритие.Но принципно и двата вида и златните и сребърните се водят стъкла с метално покритие .
Обикновените черни стъкла изглеждат черни но през тях дъгата се вижда в различни оттенъци и цвятове.Има кехлибарени ,зелени и сини съответно всички в различни оттенъци.През стъклата със син цвят дъгата се вижда в най-реални цветове и най-ясно –така че ако намериш такова стъкло дори и да не е с метално покритие взимай го! Най добре цвета на стъклото се вижда като под него запалиш Лед фенерче!
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: