• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
За заваряване с алуминиеви електроди си е необходим тренинг :)
Те горят МНОГО бързо, и освен това не всички инвертори могат да работят нормално с тях.
Има специфични изисквания към инвертора.
В този ред на мисли - ако искаш пробвай и пиши какво се е получило. Ще бъде интересно за всички :partyman:

Bigdragon - В цитата има неточности.
Загубите от проводимост /статични загуби/ при високи напрежения над 400волта са по-големи при МОСФЕТ-тите,
При ниски напрежения МОСФЕТ-а няма конкуренция като ключ.
Освен това не във всички схеми се използува паразитния диод на МОСФЕТ-а. Така, че...не бива всичко написано да се приема за чиста монета :partyman:
bigdragon - майстор
pansim написа:
...... Така, че...не бива всичко написано да се приема за чиста монета :partyman:
Абсолютно :supz:

И аз съм се убедил, че "научен труд" не винаги е еквивалентно
на "липсващи глупости", но все пак е добре да се чете много, дори и такива трудове.
agj - майстор
Sof написа:
Лично за мене тези машини можеби не са лоши, нали и Аз ползвам Китаец, а и цената им е по тънка и от моята и са с повече възможности.

Но определено не ми харесва едно- че не е ясно какво става при дефект- демек сервизирането и това че адреса на фирмата е някъде там. Тоест вземаш нещо от нета и най-вероятно ако се прецака или продавача ще ти го замени, или ще си търсиш сам сервиза.
Ми на мен ми е ясно, :) работил съм с машини купени от този търговец http://viki-mashini.com/index.php/elektrojeni и мога да кажа че човека е абсолютно коректен и точен ,ако изпратената от него машина при пробата нещо не е наред или не работи ,ти я сменя с друга.Ако в процеса на работа нещо се прецека,изпращаш му машината ремонтират я и ти връщат ,ако машината не е в гаранция ремонта струва около 50-60лв.
Sof написа:
Ако се погледне едната от машините (ИНВЕРТОРЕН ЕЛЕКТРОЖЕН TIG/MMA 250A orange - ЦЕНА 320 ЛЕВА) какво може да заварява-пише и Алумин ?! Незнам как ще стане това, поне аз не виждам да има и импулсен режим за Алумин, но :? .........

.
kossis,това за импулсния режим сме го дъвкали вече ,върни се малко назад в темата viewtopic.php?f=56&t=23365&p=527689&hilit=%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%83%D0%BB%D1%81%D0%B5%D0%BD+%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC#p527689 и пак препрочети какво съм ти обяснявал тогава!Дано вече ти е станало ясно, след като и други колеги ти дадоха разяснения по въпроса.
Казах ме вече ,че най-успешния метод за заваряване на алуминий е TIG AC.
НО освен на AC може да се заварява и на DC и то без импулсен режим :wink: ,единия начин е този: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ySM6rvwwkGs[/youtube] с постоянен ток и права полярност! Е, заварка не става красива но пък метода върши добра работа при домашни условия !
А другия начин за заваряване на алуминий и магнезий е TIG DC с обратна полярност, но при този начин износването на волфрамовия електрод е голямо и на практика се прилага само при заваряване на малки дебелини със стойности на тока до около 60-70 А
Последна промяна от agj на ср фев 05, 2014 6:19 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
Това е добър начин. Използува се електрод за алуминий. като целта съставките в обмазката на електрода да разрушат окисния слой на алуминия.
Днес им звъннах .Гаранция 1 година, ампераж реален ,пробван до 25 електрода без проблем,става въпрос за 200L.Ще мисля още 1-2 дена и ще реша дали да взема.Електрожена ще го ползвам за домашна работа.
pansim - майстор
Ще се радвам ако имаш възможност да направиш кратък клип с амерметър...просто досега от тези евтините НИТО ЕДИН не е бил с реални ампери. Да не говоирм, че с базичен електрод са голяма смешка - при различен ток заваряват различно, и то разликата се усеща много...
Направи усилие и дай клип. Ще бъде интересно и за теб да знаеш какво си купил.
agj - майстор
lupo_93 написа:
Днес им звъннах .Гаранция 1 година, ампераж реален ,пробван до 25 електрода без проблем,става въпрос за 200L.Ще мисля още 1-2 дена и ще реша дали да взема.Електрожена ще го ползвам за домашна работа.
Ми дори и да не е реален ампеража ,не е толкова голям проблем,така или иначе със сигурност ще кара 3,25мм електроди ,по важно е да заварява добре с базични!Лично моите впечатления от Viki машините са от WSM 200 С ФУНКЦИЯ АРГОН наблюденията са ми че работят добре, за останалите модели няма впечетления!Но според мен този модел е най-доброто прадалагано от гледна точака на цена - възможности!
И един съвет от мен ,за да бъдеш на сто процента сигурен в това което купуваш ,може да се уговориш с търговеца да ти направи доставката на адрес а пратката с оглед и проба, приготви си базични електоди и пробвай машината как заварява с тях ,напълно нормално е при повторно палене базичния електрод да лепне но важното е шева да стане добър!
Ще се радвам ако купиш апарат независимо какъв ще е, да споделиш впечатления от него в тази тема тема ,а пък ако има и клип ще още по добре!
Успех в избора!
agj - майстор
pansim написа:
Това е добър начин. Използува се електрод за алуминий. като целта съставките в обмазката на електрода да разрушат окисния слой на алуминия.
Точно това е целта на занятието! При свързването на обратна полярност ,целта е същата- проявява се важното за технологията очистващо действие на дъгата.
pansim - майстор
agj написа:
Ми дори и да не е реален ампеража ,не е толкова голям проблем,така или иначе със сигурност ще кара 3,25мм електроди ,по важно е да заварява добре с базични!Лично моите впечатления от Viki машините са от WSM 200 С ФУНКЦИЯ АРГОН наблюденията са ми че работят добре, за останалите модели няма впечетления!
Всичко е важно. Защото съм попадал на машини с точно такъв надпис, и 3.2мм кара само на макс. т.е. машината е на границата...колко време ще изкара така?
А иначе си напълно прав - само проба с базични електроди и добър заварчик който да прецени.
Успех и от мен!
koveslav - майстор
Здравейте.От няколко месеца съм собственик на електрожен Стандарт 130(по старому Хоби 130) на Вики-б.Машинката работи добре и вече изгори доста електроди.Доволен съм,работя и с 3,25 ,с рутилови електроди наистина,върши си работата без проблем.Попадайки на вашата тема обаче се обърках.Преди няколко години тази машина в този форум я хвалите,някой беше казал че я е използвал на максимум и не можал да я прегрее,т.е. да изключи,сервиза им бил много бърз и евтин,производителя бил български.След година или две може би твърдите,че тези машини на електрод и половина загряват и бавно охлаждат,но не го твърди човек,който работи с него.В последните ви изказвания станаха китайци....Къде е истината в крайна сметка и защо се получават тези противоречия?Някой ползвал ли е наистина такъв електрожен,или това са само предположения?Не ме разбирайте погрешно,не се заяждам с никого,просто искам да знам дали машинката е надеждна за класа си и дали може да се поддържа занапред.И най-важното-коректен ли е сервиза на този производител?
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: