• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ttttttd - специалист
Ето клапата за промяна тягата на комина.

http://www.youtube.com/watch?v=-wvSGazn_aM
ttttttd - специалист
Каква мъка те гони бе човек.Аз от таз горелка такъв кеф изпитвам и толкоз приятели намерих пък ти страдаш.Сподели какво не е на ред.Не може да не работи.
m.lukanov1951 - специалист
ttttttd написа:
Каква мъка те гони бе човек.Аз от таз горелка такъв кеф изпитвам и толкоз приятели намерих пък ти страдаш.Сподели какво не е на ред.Не може да не работи.
Може да работи, ама да те стопли сам даваш примери, че разхода е много голям !
ttttttd - специалист
m.lukanov1951

Ако ти е удобно мини в момента горелката работи.Просто да видиш какво се случва жената ще резне мезенце ще изпием по напитка и ако искаш ще засечем разхода.Пък утре драсни два реда какво си видял.Ок

За всичко написано по нагоре:

1.Направих го за да знам дали да споря със всезнайковците.(Просто за да не се изложа,така съм учен)
2.Исках да зная дали комина е виновен и до каква степен.

3.Капацитета на горелката с леки промени може да изненада и най големия оптимист.

Ако те вълнува моя разход.Той е 45кг за 24часа с 55кВт котел Три етажвна къща с алуминиеви радиатори 107глидера на 60 + водно подово в една стая от двуетажната.На най голямата преграда 6мм отвори.Температура на стаите между 24 : 28 градуса.
s_s1 - специалист
ttttttd написа:
...
Ако те вълнува моя разход.Той е 45кг за 24часа с 55кВт котел Три етажвна къща с алуминиеви радиатори 107глидера на 60 + водно подово в една стая от двуетажната.На най голямата преграда 6мм отвори.Температура на стаите между 24 : 28 градуса.
Браво!
Какви пелети ползвате?
Това означава по-малко от 7 кв/час за да топлите през зимата целия този обем до 24-28С? Значи изолацията на къщата отговаря на стандартите за "пасивна къща".
ttttttd - специалист
Пелетите са Брезнишки 6мм на цена от 5,70лв за чувал 15кг.има ги снимани в предишните постове.С риск пак да ми звънат в 7ч.сутринта ще напиша че пробата с велинградските си беше провал.Много шлака и задръсвания цена 6,50лв.С Румънските които забележете са на цена от 8,30 за чувал 15кг 8мм горелката работи перфектно но излъчената топлина в топлоносителя е с 4 градуса по малка.Къщата ми е топло и паро изолирана от вътре.ПВЦ дограма и толкоз.
ivanovbg - майстор
ttttttd написа:
Къщата ми е топло и паро изолирана от вътре...
И аз съм за топлоизолация отвътре. В природата това се практикува масово. Сланината имам в предвид. Само ние хората се навличаме с дрехи да ни е топло зимата, наместо да трупаме сланина и по този начин си изолираме и къщата.
saraneron - специалист
ivanovbg написа:
ttttttd написа:
Къщата ми е топло и паро изолирана от вътре...
И аз съм за топлоизолация отвътре. В природата това се практикува масово. Сланината имам в предвид. Само ние хората се навличаме с дрехи да ни е топло зимата, наместо да трупаме сланина и по този начин си изолираме и къщата.
Като неможе да ни порасне вълна и перушина ще правим задници!Гадна природа!Човекът е едно генетично збъркано животно ,което е трябвалп да обитава екваториалния пояс ,а той хукнал към ледниците!Набутал се в панелките/пещерите / и изобретил казана за ракия,за да се згрява вътрешно/отвътре/ :partyman:Важното е да има изолация,без голямо значение къде е !
mityom - специалист
ttttttd написа:
Пелетите са Брезнишки 6мм на цена от 5,70лв за чувал 15кг.има ги снимани в предишните постове.С риск пак да ми звънат в 7ч.сутринта ще напиша че пробата с велинградските си беше провал.Много шлака и задръсвания цена 6,50лв.С Румънските които забележете са на цена от 8,30 за чувал 15кг 8мм горелката работи перфектно но излъчената топлина в топлоносителя е с 4 градуса по малка.Къщата ми е топло и паро изолирана от вътре.ПВЦ дограма и толкоз.
я кажи колега велинградските каква марка са да не се опаря и аз
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: