Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
m_markovski - специалист
Искам да сложа отваряеми прозорци на мазето на вилата, но размерите на отворите в стените са много шантави - около 100х30см. В момента са с фиксирани стъкла, но искам да са отваряеми, за да се проветряват помещенията. Притеснява ме малкият размер - като се направи каса и крило и няма да има място за стъклото, т.е няма да влиза светлина. Имам нужда от вашия съвет за профил с минимална широчина - ПВЦ, алуминий, няма значение. Отварянето също няма значение - едноосно, плъзгане и тн. Може да бъде и с едно стъкло, а не стъклопакет.
stiv1961 - майстор
Търси мини серия, напр. на Лоренцо. Могат да се направят с падащи крила, те ще се ползват само за проветряване предполагам.

Прикачен файл

Без име.jpg
Без име.jpg (6.03 KиБ) Видяна 2396 пъти
m_markovski - специалист
Stiv, благодаря за бързия отговор!
Прозорчето ще е за проветряване, но ще е с дългата страна вертикално.
Предполагам това е алуминиев профил с термомост.
stiv1961 - майстор
Не, това е студен алуминий, но сега като се загледах в каталозите става ясно, че и с най- тясната серия светлия отвор за стъклото ще ти стане около 120 х 880 мм. Не знам дали те удовлетворява. Нека и други се изкажат :?
MASTER - специалист
6 метра винкел, две панти, флекс, електрожен - и готово

Шегувам се.

Провери по веригите от сорта на бриколаж колко са най тесните келерфенстери, не знам какво име са им изислили у нас. Прозорец за мазе или нещо по изкилифинчено. Ей така изглеждат. Почти съм убеден че има 30 см

Изображение
VLADO66 - майстор
Имам една такава задачка пред себе си:Имам едно таванско ателиенце прозореца на който е изградено като капандура с винкел и армирано стъкло/напукано/.Мислих да направя същата капандура от алуминиеви профили и стъклопакет,но се отказах и сега мисля да изчукам стъклата,да почистя и боядисам винкела с протекта и да заменя стъклата с двукамерен поликарбонат,залепен за винкела с полиуретанов уплътнител.Отваряемата част мисля да направя пак с винкелова рамка с подходящ размер и вместо стъкло да сложа стъклопакет залепен по същия начин/полиуретан/,като после ще направя декоративна рамчица от праховобоядисан алуминиев винкел за да прикрия челно стъклопакета.Казвам го всичко това в смисъл че най-малко площ ще ти заеме винкелова рамка и каса.При мазетата не се очаква такова уплътневие и топлоизолация като жилищните помещения и свързаното с това утежняване и усложняване ва плофила.
m_markovski - специалист
Благодаря за отговорите.
Явно ще се прави нещо с винкели, за да влиза все пак някаква светлина при тези размери.

Тема "Питане за малки прозорци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: