• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ще видя в ангрото дали имат повече от петица XPS , че там е най-икономичен вариант.
Другия вариант е да гледам за EPS за пода, но да е с по-голяма плътност, ама в крайна сметка сигурно ще дойде на цена като XPS. :)
valentin1000 - помощник
Последно колко сантиметра над плочата отива включително плочките - 4-5 см изолация, , тръба диаметър ???, замазка, плочки. По мои сметки отива около 10см. Прав ли съм?
Тани - модератор
Тръбата въобще не я слагай в сметките. Изолация +замазка+финално покритие. Получава се наистина около10см в общия случай.
Jawata - напреднал
Това сътворих аз за себе си 5см EPS, мрежа 15/15см за която съм захванал маркуча PEX/PEX
Прикачен файл:
podovo 7.jpg
Прикачен файл:
18062013.jpg
Прикачен файл:
20012014059.jpg
още не съм го пробвал как топли но на есен ще пиша пак
filmatoplo - майстор
Колега дано понасяш критика :) , монтажа около камината не е правилен , тръбите също не си ги навил точно но айде за тах може да се допусне и този вариант , но оправи свързването на помпи и колектори докато е време.
tupalka - специалист
Също така дано не си пречупил тръбата при обратните завои, виждат ми де доста остри с диаметър 15см. При мен серпентината също е на 15 см., но където се налага огъване на 180 съм я направил по-плавно.
tupalka - специалист
Чаро написа:
sekulov написа:
че изтървеш котела и температурата стигне 70-75 градуса. Моля ако някой е работил с такъв вид връзка да сподели мнение.
Връзките на колектора ще са последното нещо за което ще се замисля, ако в подовото се врътне 70 гр вода! :lol:
Поинтересувай се още за подовото :wink:
Слагай и кажи после какъв е резултата и наистина наблегни на ограничаването на температурата!
Jawata - напреднал
Скъпи колеги карате ме да съжалявам че качих снимката с камината
Прикачен файл:
podovo.jpg
сложил съм трипътен термовинтил затова е втората помпа на скимката се вижда принципа
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: