• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ribnikolaevi - майстор
maleeeestrax написа:
Принципно могат да се набият и метални пилоти на дълбочина по избор мисля че ще е по-евтино понеже колоните трябва да ги хванеш с пояс и горе и долу и то си стана 1-ви етаж от къща но по-ми е интересно при силен вятър какво може да стане :supz:
Може например нещо такова:
http://www.youtube.com/watch?v=M5QNV3So7GM
И за да не се случи, идват на ход строителните инДженери.
Пилототе които предлагаш мимоходом може изобщо да не заработят както би искал и съответно нечий живот да бъде застрашен!
fox_vt - майстор
Какво общо има моста със металните пилоти :?: Предполагам не искаш да кажеш че моста са го строили от кръжока по трудово а не съответните инДженери?Това че са пренебрегнали от незнание и неразбиране на явлението резонанс при масивни метални конструкции,по малко инжинери ли ги прави.И с метални пилоти може да се направи проекта на автора но набиването изисква машина която едва ли ще може да стигне до там.Пък и от вибрациите могат да се получат кофти моменти при този терен.Автора не каза какъв е терена-скала,пръст,глина по малко от всичко?
VLADO66 - майстор
Прилича ми на бряг на водоем :)
ribnikolaevi - майстор
Май това става поредната тема, в която питащият се изплаши от нашата добронамереност :? :? и офейка.
До отговоря на фокс: Клипът беше един пример какво може да направи вятърът. Признавам си, не толкова подходящ, но не ми се ровеше из нета, а тоя мост всеки го знае.
Относно масивните стоманени мостове - бъркаш терминологията. Масивен мост е този, изпълнен от каменна зидария, бетон, стоманобетон или предварително напрегнат стоманобетон. Металният си е метален. Историята на този мост е доста интересна и може да с е каже поучителна. Екипът, който го снима всъщност е организиран от проектанта на моста, за да се види ще издържи ли на идващата буря и ако не - да се заснеме начинът на разрушаване, за да се разбере по-добре начина му на работа. И действително, след този случай висящите (след това и вантовмите) мостове се проектират с доста по-корав deck (нещо като плоча).
Ако досадих, извинявайте. Мостовете са ми слабост.
borkata3000 - специалист
Здравейте!

ribnikolaevi, не съм офейкал. :) Преди 2 дни писах отговор, писах, писах, чертах схеми, обяснявах и стане един пост като въведение в История Славянобългарская. И компютъра блокира. :toimonster: А яда не се отразява добре на човека.

От всички отговори разбирам едно - ще се обърна към човек, който разбира. Първоначално мислех дядото да измисли и реализира идеята. Човека построил сам (дет' се вика) две къщи, в едната от които живее, 3 етажна. Реших, че ще мога да му имам доверие. Ама пак остава да ме чопли малката доза притеснение, че човека не е инженер, въпреки това. И си оставам разколебан как да постъпя. Все пак не искам да излезе като стойност все едно строя къща.

Защо броя на колоните да е 10 - продавача на фургона рече, че е добре да се стабилизира в 10 точки. Към момента беше стабилизиран в 4 точки + двете му гуми и пак като ходим вътре не мърда. Ама сега знам ли го.
Подпочвени води няма наблизо (чак на дълбочина 80 м.), почвата е стабилна, терена е терасиран.

Благодаря за отзивите и насоките ви. Решенията, които предлагате със сигурност ще ми бъдат полезни като варианти.
  • 1
  • 2

Тема "Как да поставя контейнер върху колони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: