Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
lucytsenova - помощник
Здравейте,
правихме сондаж 50 м, Ф на тръбите 180. 20 м глина, после 30м скала. Река казаха, че има...ама няма.
Сондьорите си взеха парите и си тръгнаха - даже ми поискаха и 50 лв да ми сложат бибото.
За тях не ми се говори.
Теглихме около 3 седмици по около 200-250 л за 24ч. Нищо е това. От вчера - няма капка!
Воден стълб не сме и мерили - искахме да се поизбистри водата.
Казват,че сондажа се е задръстил.
Не ми се погребват парите и не знам какво да правим. Н
Къщата се намира в местността Череша, до Враца.
Дайте съвет какво да правим!
Благодаря предварително!
hidrazin - майстор
Не познавам района но кой Ви каза че има река и въобще вода?
:partyman:
miroton - майстор
Върви да питаш тоя дето ти е казал че има река.
Krass - майстор
Бибото не е добре да се слага в сондаж. Вибрациите му слягат почвата и унищожават дамарите. Освен това качва на 50-60м. максимално. Нов сондаж иска еърлифт в началото.
lucytsenova - помощник
А сега какво може да се направи?
Двама човека казаха,че на мястото има вода. Ходиха с пръчки и какви ли не там още.А сондьорът каза, че е преценил,че няма нужда от еърлифт. И че по време на сондирането излиза всичко с водата,дет се изхвърля!
pipilica - майстор
Намери еърлифт или пускай помпа но не бибо, и почвай да точиш колкото има като се напълни пак.
Ако има поне малко може да се разработи.
Чаро - Акълия
Как сондираха с водно или въздушно?
Не споменаваш воден стълб- премери го, за да видим дали ще стане с еърлифт!
Джетинг е следващият опит, но сам не зная дали ще успееш- разполагаш ли с мощна, поне 2 цола помпа?
Krass - майстор
Не споменаваш воден стълб- премери го, за да видим дали ще стане с еърлифт!
Предполагам, че с по-малък диаметър тръба и с по-як компресор ще успее да вади от 50 м. Ако си запознат с тая система обясни по подробно. При мен тръбите бяха 1 1/4" , компресора 300л./ч, но сондажа 16м. а водата излезе на 2,80м.
hidrazin - майстор
Джетинг, метинг ... тя вади по 200 литра на денонощие а сега и толкова няма. И то в този сезон. Ами края на август и септември?
А тия с пръчките им кажи да си ги сложат на някое по-тъмно място. Дано не са много чаталести че да им убива. Разгледай наоколо - комшии, други сондажи ... дали има наблизо и при какви условия и дълбочина вадят вода.
В крайна сметка има и това:
http://geomagic-radar.com/bg/news/
Не са единствената фирма предлагаща услуги с георадар и цените не са стряскащи. Може да сте попаднали на място дето няма да извадите вода или поне не такава, за каквато си заслужава да се мисли.
:partyman:
lucytsenova - помощник
Благодаря на всички за мненията! Много са ми полезни, тъй като нищо не разбирам, а се наложи да изчета всичко в нета. Подземни реки търся! То това е като да търсиш злато в морето :axe: аз съм си за бой!

Сондирането беше с вода, и от време на време изхвърляше това дето копаеше с въздух. Не знам какво е ,но го прецених като водно.

Воден стълб ли? Ами да ви кажа, няма такъв. Отдолу е поне 5м кал.

Истината е следната - и тея с пръчките се изложиха, а това на сондьора си беше измама. Лъжеше ме както си иска.

Бибото не можеше да дърпа по-надолу от тези 45м, на които беше. Според мен дамарите са се затворили - възможно ли е да е от вибрациите на бибото и от това,че не сме прочиствали от самото начало от самото дъно?

Ако изобщо няма вода, възможен ли е еърлифт? #-o

Мощна помпа нямам. Още не съм взела, защото исках бибото да прочисти малко и после като се прави цялата система, тогава да се сложи и помпа.

Пожелавам весел уикенд на всички!

Тема "Неуспешен сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: