• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ttttttd - специалист
Този чувал е за износ.Във него може да сложат не само Велинградски.Поради факта че разпространителите на пелети ги вземат от производителя в чували по тон.И след това ги пакетират.Така,че сами си направете изводите какво получаваме срещу парите си.

Прикачен файл

Снимка0068.jpg
krazz - специалист
ttttttd написа:
Пелетите са Брезнишки 6мм на цена от 5,70лв за чувал 15кг.има ги снимани в предишните постове.С риск пак да ми звънат в 7ч.сутринта ще напиша че пробата с велинградските си беше провал.Много шлака и задръсвания цена 6,50лв.С Румънските които забележете са на цена от 8,30 за чувал 15кг 8мм горелката работи перфектно но излъчената топлина в топлоносителя е с 4 градуса по малка.Къщата ми е топло и паро изолирана от вътре.ПВЦ дограма и толкоз.

Аз си купих на 4,80лв и с докарването дойдоха на 5,00лв Асеновградски. Имат малко пясък ама пепел малко и топлят яко!
Тия дни ще ти дам резултат за комина само ми пиши какъв диаметър, че тая седмица бая натоварена и ми е зор излизането от работа!
plamenmaistora - специалист
Хайде нещо темата замря,как я карате с тези горелки в това топло време без електроника?
ttttttd - специалист
По апсолютно същия начин като с електроника.Просто по малка решетка и толкоз.

Вижте този клип.Мисля че това ще е бъдещето и бързо ще навлезе на пазара. http://www.youtube.com/watch?v=lxdR0K2YsgM
Вижте този клип.Мисля че това ще е бъдещето и бързо ще навлезе на пазара. http://www.youtube.com/watch?v=lxdR0K2YsgM
Тази технология я има отдавна в България, една Варненска фирма е официален представител мисля. Имат оборудван камион и както на клипа пръскат с пистолет стени на къщи, халета, хладилни камери.
Относно пелетната горелка и аз се запалих благодарение на ttttttd и направих една с някой промени и доработки на котел Solitech 30. Та разхода си е както го е писал руснака на "На каждый кВт установленной мощности горелка потребляет 0,2 кг пеллета в час." е зависи и от калоричноста на пелетите де.
Тани - модератор
Е защо вярвате само на руснаците! Не вярвате ли на г-н Ганев :lol:

LazarGanev написа:
ttttttd написа:
LazarGanev: Ако е нужно ще снимам таблицата от чувала на пелетите.За да се види калоричноста.
Не, няма нужда да снимаш таблицата с калоричността на пелетите, важното е да запомниш, че 1кг пелети дава грубо 5кВт топлинна енергия, съответно 7кг пелети дават 35кВт. Като вземеш предвид и КПД се получава към 30кВт.
ttttttd написа:
В този случай излиза,че експерименталната горелка за големи котли е дала добър разход.При положение,че има два теста на различни котли на 45кв и 55кв.
Понеже си тръгнал да експериментираш с производство на горелки ще ти направя една голяма услуга, за лесно изчисляване на реалната мощност - засичаш максималния разход на пелети за 1 час (в кг.), умножаваш го по числото 5 (пет) и получаваш максималната мощност на конструираната горелка. Теоретично твоята горелка има максимална мощност 15кВт, но дали може да ги достигне е друг въпрос, зависи от много фактори. Ако я сложиш на котел 30кВт, тя пак ще харчи толкова и ще дава същата мощност. Ако я сложиш на котел 60кВт, тя пак ще дава 15кВт мощност и пак ще харчи 3.5кг/час. Котелът се ползва просто за топлообменник, мощността се определя от горелката. Но по-големия котел (топлообменник) е гаранция за по-добро усвояване на топлината. По-добре малка горелка на голям котел, отколкото голяма горелка на малък котел :wink: В тази връзка - за да кажеш, че си направил горелка 50кВт, първо тя трябва да може да изгори и да усвои топлината от 10-12кг пелети за час. Оттам нататък трябва да се има предвид и КПД и други фактори :wink:

Това което го е казал руснака, важи за ВСЯКА една пелетна горелка от какъвто и да е тип, така че реално не си дал никаква информация. :wink:
ttttttd - специалист
Току що малката горелка беше отнесена от един гратски за проба.Направих и нова кошничка с подобрения които твърдя,че и повлияха доста осезаемо при работата на моя котел.И държа да отбележа,че в този форум има много хора мислещи като мен.Със сходни идеи и готови да експериментират.Но най големия кеф е че хората са доволни какво по голямо щастие от това.

Послеслов: ( Е има и нагли) свят голям хора всякакви.
idakieff - специалист
На мен горелката ми харесва ,според мен липсата на електроника си има и плюсове и минуси, но то винаги е така
Основния минус при водно отоплителна инсталация е ,че трябва да е предвиди сериозен UPS за помпата, който да издържа времето за което ще изгори бункера с пелети
Относно това колко е ефективна монтирана на котел или камина,по принцип каквато и да е горелка монтирана допълнително на масовите котли, не може да се търси максимална ефективност , все пак те са си направени за твърдо гориво
Скоро ще се обадя на колегата ttttttd и мой градски,да видя горелката, не с цел да я копирам или че не му вярвам за резултатите, а просто да видя колко остатъчна пепел има при горенето и да се мисли за направата на котел за горелката
bulhomes2 - майстор
idakieff написа:
...трябва да е предвиди сериозен UPS за помпата, който да издържа времето за което ще изгори бункера с пелети...
Все още не мога да разбера потребността на хората да се запасяват със сериозни UPS-и, които колкото и да са "сериозни", ще изкарат няколко часа. Колкото по-"сериозно" е начинанието, толкова по-"сериозна) е и инвестицията.

Какво е предимството на "сериозен UPS" пред несериозен генератор?
idakieff - специалист
Вадиш ми думите от контекста и ми развиваш теории за юпиеси и генератори
Темата е Пелетна горелка ръчна изработка
Имаш 3000 и кусур мнения който основно са в темите за отопление а хал хабер си нямаш от тази материя , от такива като тебе форумите станаха доста скучно място
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: