Ел. инструментите. Консумативи.
teon - специалист
...не работя професионално с тях, но имам две "Соли"- AZR-50см и AV-1м...за съжаление нямам и база за сравнение с др. марки...мога да кажа само,че AZRа е с по-стабилно тяло,по-дебел алумин. профил(650гр/м)...подсветката е само на хоризонтала и аз освен за работа в по-тъмни пространства друго предимство не виждам но нека и др. колеги вземат отношение...
mitko64 - майстор
За Солите от по- високия клас не знам как е, но имам две от клас AV и не съм доволен. Показват точно до първото удряне и после хоризонталната либела лъже. Вертикалата е добре. Последно си купих една Stabila 40см от по- високия клас и няма грешка. Колко пъти я изтървавам, никакви проблеми. Само едно нещо ме дразни- отдолу са я фрезовали уж за точност, но ако работиш с флексово лепило, влиза във фрезовките кварцови частици и нивела лъже. Мога да препоръчам любителския клас на Стабила- Еuro niwel, или нещо така се пишеше, доста по- евтини са, държат на удари и показват много точно(поне от контролите със Стабилата), нищо, че им дават 1мм на метър.
jekasus - майстор
Аз се отказах от Солите, там вече или скъпото, или няма смисъл.
Минах засега на Капро - серия 781, остана да пробвам Стабила и Стенли.
nikolson - майстор
Какво ще ме посъветвате
-с призма/визьор или без,
-по-дълъг или по-къс нивелир,
-има ли значение профила, напр. правоъгълен, v-образен, Н-профил и какво,
-с ръкохватки, или без.
Chefo77 - майстор
mitko64 написа:
За Солите от по- високия клас не знам как е, но имам две от клас AV и не съм доволен. Показват точно до първото удряне и после хоризонталната либела лъже. Вертикалата е добре. .
Ами гледайте да не ги изтървате. Ти като един, дето се оплакваше от един верт на Бош "2 пъти съм го изтървал от метър и половина и корпуса се спука". Ами не го изтървай, пази си го :)
Аз си взех две пластмасови нивелчета на Сола (Ники, мерси за съвета) - 40 и 80 см. За стъпалата, които правя, са страхотни. Със самонивелиращия лазер са ОК засега.
mitko64 - майстор
nikolson написа:
Какво ще ме посъветвате
-с призма/визьор или без,
-по-дълъг или по-къс нивелир,
-има ли значение профила, напр. правоъгълен, v-образен, Н-профил и какво,
-с ръкохватки, или без.
Зависи от професията. Примерно за ВиК с три отметки на визьора- 1%, 2% и хоризонтал. Отделно разграфен за размери на мивка, батерия и още нещо. Да може да показва и обратно(0,75мм на м.). За кабелджий- с отвори за бележене цинтъра на контактите за боркороната. Гледах и за рафтове, но не помня какви хитринки имаше. Всичко това в асортимента на Stabila.
nikolson - майстор
mitko64 написа:
Зависи от професията.
DIY-Направи сам, домашен майстор. :-D
ivanov6600 - специалист
Преди нова година си изкривих Солата и си взех това http://www.tashev-galving.com/033+KPO+4 ... %B1%D0%B0)
Много съм доволен особенно цената.
ribnikolaevi - майстор
за терзиите - виж и тази тема:
viewtopic.php?f=26&t=28878&hilit=%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%80
8180 написа:
Има основания Авторът на темата.
Няма точно место за ОБСЪЖДАНЕ на неелектрически инструменти.
Поставян е въпросът, без развитие засега.
Ще предам предложението, но не пречи да се развие идеята и в тази тема.

Аз например доскоро не подозирах колко полезен е т.нар. чук "кълвач" при дооформяне на канали и отвори в мазилки и стени. Не го бях и виждал - едни майстори го ползваха. Сега го открих в нета като "кофражен".
Изображение

А някои геолози ги ползват като геоложки. Вероятно за специфични скални породи.
nikolson - майстор
Красиво и практично!
Прикачен файл:
инструменти.jpg

Тема "РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: