• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Какви части ми трябват за да засвири този усилвател? Ако някой знае нека пише и да каже как да ги свържа.

:? :? :? http://www.hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1560.htm
pavelari - майстор
батка той си има всички части
необходимо е захранване - и си мисля, че това е от прословутите аудио усилватели за 12 волта /в случая пише че носи до 40/. Потърси захранване или ако е за колата направо от акумулатора
popov_57 - помощник
На първо време трябва да си направите двуполярно захранване с посочените параметри.Усилвателя може да го включите към всяка аудио-техника с линеен изход, но няма да имате честотна корекция на звука.
Този тип усилватели работят без кондензатор на изхода и трябва да се вземат мерки за защита на тон-колоните ако се получи пробив в крайните транзистори на интегралната схема.
От показаната снимка радиатора на интегралната схема е твърде малък за тази мощност.Трябва ти радиатор минимум 100-120мм или принудително охлаждане с вентилатор.
Успех!
ELEMENTAL - специалист
И кондензаторите в захранването да са поне 10000микрофарада :idea:
Как мога да си направя захранване за усилвателя.А продават ли се готови.
Justy - майстор
Всичко за захранването ще намериш тук
popov_57 - помощник
Моите уважения към колегата Justy, но това захранване не е много подходящо за крайно стъпало на усилвател.На него му трябва един трансформатор около 150W с две вторични напрежения 20-24v.Четири мощни диода 10А свързани в схема грец и два електролитни кондензатора 10000мф, както сподели ELEMENTAL.
Без тези неща и готовото захранване няма да тръгне.
Явно ще объркаме човека затова нека да сподели има ли опит в електрониката.
Justy - майстор
На списъка вляво има всичко - и трафове и изправители и филтриращи елементи :razz:
Чесно да Ви кажа нямам опит.Но ме влече.Такова захранване ще ми свършили работа.
http://free.hit.bg/rrstzamp2/ampsk.htm
Последна промяна от Dilqn на съб фев 16, 2008 6:31 pm, променено общо 3 пъти.
  • 1
  • 2

Тема "Части за усилвател?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: