Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
CASA - специалист
Някой има ли опит с този тип конвектори?Дали наистина стават и за охлаждане?
http://www.estervil.com/rub.php?sr=1&r=11
velsi - Почетен майстор
Не стават. Не може всичко да е в помещението и хем да охлажда, хем да топли. Не случайно климатиците имат външно и вътрешно тяло.
Тани - модератор
Велси , това е само вътрешното тяло!

CASA , ако му подаваш достатъчно студена вода , става и за охлаждане.
velsi - Почетен майстор
Не ми прилича на вътрешно тяло.

Изображение
Тани - модератор
А какво е според тебе? :-D
CASA - специалист
[quote="Тани"]Велси , това е само вътрешното тяло!

CASA , ако му подаваш достатъчно студена вода , става и за охлаждане.[/quot
Взех телефона на фирмата и ще ги поразпитам,но виждам че имаш опит.Какво представлява тази система и как се свързва към водата.И дали тази система може да замени климатика?
velsi - Почетен майстор
Според мене ли? Според мене е някаква измишльотина. Изтеглих и разгледах pdf файла. Не видях външно и вътрешно тяло. Но не съм и очаквал де. :-D Щото ако бях видял щеше да си е нормален климатик сплит система, а не това чудо на техниката "вентилаторен конвектор".
Тани - модератор
velsi написа:
Според мене ли? Според мене е някаква измишльотина. Изтеглих и разгледах pdf файла. Не видях външно и вътрешно тяло. Но не съм и очаквал де. :-D Щото ако бях видял щеше да си е нормален климатик сплит система, а не това чудо на техниката "вентилаторен конвектор".
Велси, това "чудо" (Фенкойл (Fan-coil)) се захранва с вода , която предварително е подгрята или охладена и е елемент от така наречената "чилър-фенкойл" система.Може да се ползва и без "външно тяло" Спокойно може да го свържеш към парното и да го ползваш като радиатор с доста голямо КПД , а лятно време да го свържеш към кладенеца и да го ползваш за охлаждане . Кликни на Чилър в ляво на линка на CASA и ще видиш какви представлява "външното тяло"(чилър) То може да захранва много такива вътрешни тела централно , да речем в хотел , за да се избегнат външните тела по сградата , а и така е по-икономично! Особено за отопление - може да се използват всякакви други начини за отопление на водата- от котли с каквото ти дойде наум гориво до слънчеви инсталации !
KrazyIvan - помощник
или ако имаш термо помпа :-)

вършат идеална работа конвекторите. за да охлажда трявба да му пуснеш вода 7 - 15 градуса. ... сонда, кладенец.. или нещо друго което може да охлажда водата, по обратния принцин на парното... ако искаш да топлиш, пускаш топла вода, която е загрявах с термопомпа, котел, камина.. каквото имаш.
конвекторите имат вентилатори и степени .. както при климатика колко силно да духа.
Специално за този модел нямам наблюдение. Но Aermec работя доста добре
LazarGanev - "Велик майстор"
В бита се използват по-рядко, но в промишлени и обществени сгради са по-подходящи от радиаторите за отопление понеже имат голяма мощност при малки габарити. За охлаждане по-рядко, защото трябва термопомпа, но може и директно с маркуча от кладенеца, както каза Тани - хем охлажда къщата, хем затопля водата за поливане.

Тема "Вентилаторен конвектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: