• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, ти искаш да сменяш хардуер (платка) не софтуер :) . Контролерът е много добър, засега си работи перфектно - наблюдавам при мен един. Засега съм забелязал една недомислица, но мисля че лесно може да оправи софтуерно - при изключване по температура на водата влиза в режим "Suspend" (изчакване), което е добре, но при изключване от стайния термостат не влиза в този режим, а направо влиза в режим "Гасене", което е тъпо. Иначе управлява 2 помпи, има слот за връзване към компютър, има си вграден дневен програматор. Не мисля, че ще е трудно да се замени старото управление на GP20+, но само не знам как ще се реши въпросът с модулацията на вентилатора, който е много важен - не знам дали този контролер ще управлява оборотите му или трябва друг вентилатор - трябва да се пита производителя. И другият голям проблем, с който ще се сблъскаш - това са настройките, понеже нямаш никаква база за сравнение - никой не е слагал този контролер на тази горелка и този шнек. Според мен няма да се оправиш без опитен специалист с газанализатор и продължителни проби
rosso666 - специалист
LazarGanev написа:
Е, ти искаш да сменяш хардуер (платка) не софтуер :) . Контролерът е много добър, засега си работи перфектно - наблюдавам при мен един. Засега съм забелязал една недомислица, но мисля че лесно може да оправи софтуерно - при изключване по температура на водата влиза в режим "Suspend" (изчакване), което е добре, но при изключване от стайния термостат не влиза в този режим, а направо влиза в режим "Гасене", което е тъпо. Иначе управлява 2 помпи, има слот за връзване към компютър, има си вграден дневен програматор. Не мисля, че ще е трудно да се замени старото управление на GP20+, но само не знам как ще се реши въпросът с модулацията на вентилатора, който е много важен - не знам дали този контролер ще управлява оборотите му или трябва друг вентилатор - трябва да се пита производителя. И другият голям проблем, с който ще се сблъскаш - това са настройките, понеже нямаш никаква база за сравнение - никой не е слагал този контролер на тази горелка и този шнек. Според мен няма да се оправиш без опитен специалист с газанализатор и продължителни проби
Колега тези контролери които ти наблщдаваш до колкото разбирам са наседени на горлеките нали не са фабрично приложени.Ако е така може ли да кажеш какъв модел са горелките и колко пари струват самите контролери.
Аз поне неможах да намеря ценова листа .Намерих в е-бей такива контролери за около 70-80евро.
Искам да питам на по-новите горелки регулирането на силата на въздуха обдихващ пламъка как се осъществява? с регулация на оборотие или чрез електрически задвижвана клапа.Самата регулация на този въздух по какъв начин се определя :-предварително зададени софтуерни настройки или чрез вграден газ-анализатор.Понеже на мойта това става посредством клапа която се върти на ръка.
rosso666 - специалист
Искам да попитам колегите с модулиращи горелки как нагласят скоростта на вентилатора при различните мощности??
Вие ли настройвате процентното съотношение обем на въздуха и количеството на пелети или горелката сама си преценява каква скорост скорост да зададе ?
Благодаря предварително.
Това управление на Натурела има 3 фиксирани мощности и горелката превключва между тях в зависимост от нуждите (според температурата на водата). Само че тези фиксирани мощности трябва ти сам да ги нагласиш предварително. За горивото не е трудно да го зададеш (то се задава в секунди въртене на шнека), но за да зададеш въздуха за трите мощности ти трябва газанализатор
rosso666 написа:
Искам да попитам колегите с модулиращи горелки как нагласят скоростта на вентилатора при различните мощности??
Вие ли настройвате процентното съотношение обем на въздуха и количеството на пелети или горелката сама си преценява каква скорост скорост да зададе ?
Благодаря предварително.
datchik na houl se kazva i toi opredelia rejima na ventilatora
rosso666 - специалист
Колеги вчера монтирах новия контролер от варненската фирма .
За сега всичко работи нормално.Тепърва ще се правят наблюдения и корекци по работата .
За сега ми е най трудно да наглася "suspend-a" да не гасне ....
Другото което не ми хареса че въпреки работи с ражим на термостат горелката минава в режим "съспенд" когато ддостигне настроените и работни градуси (не максималните допустими)
поздрави
Бели са ти кахърите. suspend-а ще го нагласиш, няма проблеми. Не разбрах какво те притеснява че влиза в suspend (изчакване) при достигане на зададените градуси - нали това е целта на занятието - при достигане на зададените градуси да влезе в режим на изчакване, докато градусите паднат? Кажи какво става с вентилатора - променя ли си оборотите и как се справяш с настройките му?
rosso666 - специалист
Колега влизането в съспенда ме радва (та нали това беше една от причините за цялото упражнение) Просто малко ме дразни че когато е настроена да се управлява от стаен термостат спира при достигане на зададените градуси (при режим авто) въпреки че термостата не е дал команда за достигнати градуси.Според менби трябвало горелката да работи до изключване от термостата независимо от градусите на котела (разбира се По-ниски от градусите за аварийно спиране)
Иначе вентилатура си променя скороста.нагласянето го правя на око.Гледам пламъка да не се"развява" много особено на първа скорост(най слабата) където според мен е на- критично съоношението въздух количество пелети.
Когато имам време ще сметна и на какви киловати съм настроил горелката
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: