• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Energyx - специалист
viewtopic.php?f=10&t=45668
kretio74 - специалист
Radoslaw написа:
m.lukanov1951 написа:
kretio74 написа:
Има ли решение за шлаката при горенето на прах от брикети? Едни приятелчета са залудели с направата на горелка на прах от брикети, горелката работи много добре но имат голям проблем с шлаката която се образува.
Пишеш; coal burner elang nusa и сте в джаза, :weedman: очаквам темата да не спира ,много е интерсна с оглед на цена и ефективност (за въглищен прах),споделяй всичко темата е интерсна.[

Наистина темата е интересна.Някой може ли да даде малко повече информация за цена на дребните фракции.Доколкото знам за Брикел или не знам дали съм точен ,цената е около 50 лв за тон.Нещо повече за Бобовдол или Перник някой може ли да каже?Наемам се да направя видео клип до месец за изгарянето на въглищен прах и фракции при интерес ?
Много ме изкефи горелката, пак казвам горенето не е никакъв проблем, голям проблем е шлаката която остава.Айде де некой да сподели опит че не ни се открива топлата вода. то верно че има ноу хау, но не вярвам да е толкова секретна технологията
sande34 - специалист
В шлаката е хитрината и в сярата и др. ако беше лесно да са го направили вече
Гори микс с пелети
m.lukanov1951 - специалист
Няма никаква шлака всичко се издухва ,но трябва да се подсигури много силен поток на въглищния прах и подаването на първичен и вторичен също е под голямо налягане,което изисква мощни вентилатори ,което значи голям разход на ел.енергия, не съм сигурен струва ли си експериментите, ако има някой инжинер топлотехник може да даде мнение.
boris_4 - напреднал
Напишете palnik ekoenergia.Тази горелка гори въглищен прах без проблеми.Шлаката пада сама от горелката.
kretio74 - специалист
boris_4 написа:
Напишете palnik ekoenergia.Тази горелка гори въглищен прах без проблеми.Шлаката пада сама от горелката.
Ма как да си го купя бре. откъде е този палник
boris_4 - напреднал
Поръчваш си я по някои полски интернет саит за продажба на отоплителна техника.
kretio74 - специалист
Скъпичък палника. с доставката над 1100лв идва
Radoslaw - специалист
kretio74 написа:
Скъпичък палника. с доставката над 1100лв идва
Да бе ,щото в България чисто пелетните горелки са по евтини ,нали?А и нещо не си разбрал ако е такава цената ,трябва ура да викаш.Цената е без контролер и вентилатор +доставка.Тъй ,че цената е доста по голяма.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "ГОРЕЛКА НА ВЪГЛИЩЕН ПРАХ АКТУАЛНО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: