Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
lucytsenova - помощник
Пропуснах да кажа, че съседи наблизо със сондажи нямам! Всички са на кладенци, но като цяло няма много вода
:?

hidrazin написа:
Джетинг, метинг ... тя вади по 200 литра на денонощие а сега и толкова няма. И то в този сезон. Ами края на август и септември?
А тия с пръчките им кажи да си ги сложат на някое по-тъмно място. Дано не са много чаталести че да им убива. Разгледай наоколо - комшии, други сондажи ... дали има наблизо и при какви условия и дълбочина вадят вода.
В крайна сметка има и това:
http://geomagic-radar.com/bg/news/
Не са единствената фирма предлагаща услуги с георадар и цените не са стряскащи. Може да сте попаднали на място дето няма да извадите вода или поне не такава, за каквато си заслужава да се мисли.
:partyman:
Krass - майстор
Колкото и да е мощна помпата повече от 8-9 метра не може да извади. Само еърлифт,пък после някоя винтова помпа ама или чужда или под наем :wink: В карстов терен да намериш вода си е като "тука има, тука нема"
lucytsenova - помощник
:? има от дъното нагоре 6-7 м тиня, вода няма :x тегли десетина литра и тва е. Бибото затъва в кал.
Тъпаците дето правиха сондажа си спестиха и филца. Без промивки набиха тръбите и това е.
Ама с тях ще се занимая ако не дойдат да си довършат работата. И то сериозно.
Щото в тая Кукерландия дето живеем ,аман от измамници. По всички форуми ще го напиша, поне други хора да четат и да не ги измамят.
Не знам какво може да се направи, ама май нищо. И еърлифта не знам дали ще помогне #-o
lucytsenova - помощник
Между другото ако знаете някой грамотен човек,който се занимава с това в района на Враца, казвайте. :rolleyes:
LazarGanev - "Велик майстор"
lucytsenova написа:
Бибото затъва в кал.
Ама Вие с бибо ли? Ясно :cool:
pipilica - майстор
Ако може да докараш друга вода до сондата пускай един маркуч до дъното да разбие тинята и смучи с еърлифта.
lucytsenova - помощник
Намери се един човек,който кратко, точно и ясно каза: и да ти направим еърлифт, след един месец пак ще е така; най-правилно е да се пресондира с по-голямо Ф, за да се махнат тръбите, и после да се направи обсадна тръба, филц и т.н.
И понеже човекът ,който направи цялата тази щуротия, каза, че няма да дойде да си довърши работата - да ви кажа поне кой е ,за да не се опари и някой друг. Казва се Калоян, работи в област София и тел му е 0887994443. Да не се излъже някой, че за малко по-малка сума, този господин ще му свърши работа.
Чаро - Акълия
lucytsenova написа:
най-правилно е да се пресондира с по-голямо Ф, за да се махнат тръбите, и после да се направи обсадна тръба, филц и т.н.
За мен въпроса ИМА ИЛИ ВОДА ТАМ ДОЛУ стои на първо място! На път си да пуснеш още една торба с пари в дупката!
lucytsenova - помощник
Много вода няма, има някаква - колко не е ясно. Но ако е направен еърлифт и ако е направено всичко както трябва, нямаше да се затлачи сондажа - а можеше и да се увеличи. Ако например имаше и обсадни тръби и филц, а ако случайно и е бил промит сондажа, можеше и да знам!
Ама нали съм попаднала на измамници. Сега на който кажа как ми е правен сондажа, всеки се чуди как може да има такива измамници!
Ама опарих се :drinkers: пийнах студена водица #-o

Пак казвам,ако някой знае грамотни хора ,които могат да оправят нещата, да ми даде контакти.
1115 - специалист
Извън темата, но винаги питайте чичо Гугъл какво знае за телефона на човека с който смятате да вършите работа.
В този случай ето на първа страница какво казват за него.

"Бях писал преди време за моя неуспех... Сега видях че питате за сондьори, но аз не мога да препоръчам такива. В никакъв случай не ползвайте услугите на Калоян Господинов, който си е написал телефона къде ли не около София по спирки и стени. Сайта му е http://www.sondaji.com, а телефона с който е изпоцапал стените е: 0887994443.
Той просто е един пробивач на дупки, който се възползва от балъци като мен. "

"Искам да споделя и предпазя хората, решили да правят сондаж.Ползвах услугите на Калоян Господинов с GSM 0887994443, който има и сайт http://www.sondaji.com , направи сондажа, каза че е забравил помпата/дава я като подарък/, взе парите и си отиде.След като взех помпа се оказа че при набиване на тръбите от "майсторите" снадките между тях са поддали и помпата изобщо не влиза в сондажа.Обадих му се, каза че ще дойде утре, но от тогава мина половин година и още го няма.
АБСОЛЮТЕН МОШЕНИК!!! "

Освен негативни коментари и обяви по всички сайтове, аз нищо положително не виждам.
Не бих ползвал услугите на този Господин па макар и бил той с фамилия Господинов.

Тема "Неуспешен сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: