Това с лампата е добър ход - не се бях сетил за него - утре ще пробвам и ще действам да видим какво ще се получи ! Мерси за отговора хидра ! 

Прикачен файл
todortv написа:Измерването на изолация, или пробив с мултицет или ламБи не е меродавно!!!Спор няма по този въпрос. Но, ако мултицета на омметър покаже съпротивление близко до нула - пробива си е сигурен. Питащият не разполага с необходимите уреди и опит за да се справи на по-високо ниво, иначе няма да пита. Аз също като 8180 смятам, че е по-безопасно за него да използва мултицет отколкото пробна лампа. Хората, които задават въпроси тук са на различно ниво, донякъде е въпрос на психология от страна на помагащите да го преценят и да се опитат да помогнат по въможно най-разбираемия за питащия начин. Ако му се обяснява на професионален език, най-вероятно е нищо да не разбере и да се обърка(често срещано тук). Аз също се замислих - давам му съвети как да измерва с мултицет, но той дали умее да борави с него...
todortv написа:Понякога се правим на по-католици от....., после съветваме да се ползват пробни лампи.....И кво? Ако беше осмислил първия пост на питащия, щеше да осъзнаеш че пробната ламба е по-малкото зло.![]()
Пробните лампи са забранени!
Измерването на изолация, или пробив с мултицет или ламБи не е меродавно!!!
В някои теми се вманиачаваме за дреболии, а тук съветваме хората за пробни лампи!
Нищо лично !![]()
big_death написа: Аз се сещам за вариант със директно подаване на ток на нагреватела, и ако падне бушона е ясно че там е проблема , ама питам за някой по-безобиден начин ?То и фазомерите са забранени ама си се продават и използват. И да, работата с пробна лампа не е безопасна. Ако си забелязал препоръчах измерване. С мултицет - вятър работа. Ще те излъже като едното нищо. Това да не е някой умрял телевизор, че да му мериш +В ?
hidrazin написа: А хидрата може и да пропуска нещо, но това с по-малкото съпротивление няма как да стане при този тип нагреватели ако не е пробил към корпуса на нагревателя. Тоест пак ще светне ламбата.Приятелю,
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: