• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pipilica - майстор
Имам една идея но трябва да боядисам бяла мозайка в различни цветове, та въпроса е каква боя да ползвам. Няма да е в замазки и подобни смеси. Трябва и да е водо устойчива, да не се отмива боята като се намокри.
Мислех да ползвам боя за яйца като вместо оцет да сипя разредена азотна киселина, щото имам такава, според вас има ли надежда да се получи.
pipilica - майстор
Днес проведох експеримент със мозайката но щото в 5 магазина не открих боя за яйца ползвах едно пакетче STEP от разтворимите, вътре има същия оцветител като в боята. И опита излезе почти успешен, Степчето една супена лъжица вода да се разтвори и три супени лъжици разредена азотна киселина, половин час покъсно мозайката стана приятно цикламено което не се отми при промиването. Някой знае ли от къде да си купя боя за яйца.
ZMeyGorianin - майстор
След два месеца ще има в изобилие навсякъде :lol:А сега провери по църквите.
tysonlkr - специалист
Според мен боята за яйца ще се измие с вода. Няма да се задържи дълго :wink:
pipilica - майстор
То аз да успея да я боядисам както ми харесва после има импрегнатори за камък и няма да се разбоядиса. Освен това после няма да се кваси с вода много.
colyo - специалист
Помисли от какво остават най-упоритите петна и използвай това.
pipilica - майстор
Много си прав, това е идея, ще пробвам с червено вино и кафе.
VLADO66 - майстор
pipilica написа:
И калиев перманганат/но той покафенява от слънцето/ :),също така преварка с орехови листа. :),ръждива вода/ръждата е много упорита/ :-D
hidrazin - майстор
pipilica написа:
Може да пробваш и с мастило за принтер - от тия мастилените. Не знам обаче с боята за яйца и мастилото доколко ще са устойчиви на вода и слънце. Малко по-устойчиви са печатарските мастила.
Все си мисля че е по-добре да се използва натурално цветна мозайка. Само като идея:
http://kamani.biz/en/decorative-stones.html
Продават ги и на чували по 25 кила на съвсем не стряскаща цена.
:partyman:
pipilica - майстор
Ей Хидра мерси много за линка.
Тая вечер ще накисна в мастило от принтера, с виното нищо не стана.
  • 1
  • 2

Тема "С каква боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: