• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Subsa - специалист
http://www.zahranvane.com/index.php?rou ... uct_id=198

* Ето това захранване прави 0,8-0,9А и си ограничава изходното напрежение, като стига до около 2,8V и се рестартира. Общо взето запазва константна мощност от 4,2-4,5W
* Твоя диод се очаква да работи на 3,1-3,3V тока ще е около 1,4А
* Дали може да си играем с изходната мощност - май не, защото чипа е прекалено компактен и е с вградено ограничение, май...
* Може да намалиш тока през диода с добавяне на последователен резистор
* Драйвера на фенерчето, като го гледам е линеен. Ще имаш загуби ако го използваш. Предполагам, че с адаптера който спомена, ще успееш да захраниш диода, като има вариант с драйвера или директно, както аз предлагам за захранването от линка.
Трябва да се пробва.
Тествай наличния ти адаптер колко напрежение прави върху ниско-омен резистор, примено 1ом, 2,2ома ... крушка за фар (но тогава измери и напрежението и тока). Вероятно ще стане!

- Ако модераторите сметнат, че е неуместна реклама да трият поста.
lubenov1 - специалист
Тествай наличния ти адаптер колко напрежение прави върху ниско-омен резистор, примено 1ом, 2,2ома ... крушка за фар (но тогава измери и напрежението и тока). Вероятно ще стане!

Трябва да се пробва!!!
По тази логика запчнах и аз и май оплесках нещата.
Вчера си купих едно от гореспоменатите захранваня и май си прецаках драйвера. :cry:
Взех си това регулируемото от 1,5/30V 1.5A направих всичко ,както ми е обяснил производителя и резутата беше много зле при 3,5V, все едно бях сложил изтощена батерия завъртях го до 4V разлика не видях.
Реших че самото травче12V ,което бях свързал и маломощно и взех че слажих такъв на 18-19V.
Преди всяко свързване ,като по правило първо си нагласям изходния ток и след това свързвам драйвера с диода.
Така....Получи се следното: Имаше резултат ,който беше малко по добър ,но пак беше по зле отколкото ,когато е с батерия.
В случая захранването и драйвера грееха ,особенно захранването ,реших да замеря напрежението при товар и се оказа ,че по някакъв си скапан начин то се е увеличило на около 22V. веднага изключих всичко ,но явно драйвера си е заминал ,защото вече като се свърже към диода просто свети без да си изпълнява командите ,които са 5 на брой:
Мощно светене ,средно ,икономично ,тробоскоп и SOS ,разлика между първите три вече можеби няма ,премигването на другите две позиции е много учестено и почти не различимо. Та с две думи , май го прецаках!
За да не се занимавам с глупости пак си го свързах по стария начин с зарядното от GSM и в момента си е така.
Свети с еднаква сила ,както с батерия така и с зарядното с разликата ,че не работят както трябва гореспоменатите екстри на драйвера.
Разликата е ,че батерията е 3,7V 4200mah а USBзарядното от GSM e 5.20V дават го 5v и е 1A ,другото което имам е HAMA - 5,10v дават го 5v и е 0,800ма. и с двете стават нещата за сега драйвера и диота греят нормално (предполагам) ,но докога ще издаржи не знам.Пробвах го и с едно USB зарядно от таблет ,което е 5.30v дават го 5v ,но е 2А.
с него резултата беше много добър ама диода ,който си беше в корпуса от алуминий бързо се нагря и го изключин за да не го прегрея.
Та чудя се ,ако реша да го използвам това последното зарядно ,дали няма да доизгоря вече може би увредения драйвер и да прецакам и диода и ако сложа резистор преди драйвера ,както спомена колегата по-горе няма ли да спъна мощноста на захранването?
Всичкото това нещо съм го напъхал в един проектор и се охлажда от вентилатор.
Дайте съвет ,че вече не знам какво да правя.
fox_vt - майстор
Стабилизатора на захранването сложи ли му радиатор?При ток над 1А си заминава доста бързо.И последно не разбрах измери ли какъв ток консумира емитера като го захраниш с оригиналната батерия?Аз имам два такива емитера на две различни фенерчета,единия дърпа 0,8А а другия 1,7А еднакви батерии еднакви емитери но различни драйвери.Първо се започва с тока после вече си гласи захранванията.И пак да повторя тока който дава захранването не е проблем че е голям ако ще и на електрожен даващ 200А го закачи щом напрежението не е ПОВЕЧЕ от 4,2 волта няма проблем.Драйвера на диода го ограничава.Литиевата клетка за тези фенерчета е 18650 и може да даде пиково 20А но това няма значение тъй като драйвера ограничава тока.Мериш колко консумира емитера и си намираш захранване което да има поне 2 пъти по голям отдаващ ток,или ако е на ръба задължително на радиатор.Напрежението на 4 волта го гласиш.Имай предвид че това захранване което си купил когато започне да прегрява започва да се покачва напрежението до момент в който изгори и напрежението стане равно на източника.Така както го описа явно не си сложил радиатор и е прегряло.
lubenov1 - специалист
fox_vt написа:
Стабилизатора на захранването сложи ли му радиатор?При ток над 1А си заминава доста бързо.И последно не разбрах измери ли какъв ток консумира емитера като го захраниш с оригиналната батерия?Аз имам два такива емитера на две различни фенерчета,единия дърпа 0,8А а другия 1,7А еднакви батерии еднакви емитери но различни драйвери.Първо се започва с тока после вече си гласи захранванията.И пак да повторя тока който дава захранването не е проблем че е голям ако ще и на електрожен даващ 200А го закачи щом напрежението не е ПОВЕЧЕ от 4,2 волта няма проблем.Драйвера на диода го ограничава.Литиевата клетка за тези фенерчета е 18650 и може да даде пиково 20А но това няма значение тъй като драйвера ограничава тока.Мериш колко консумира емитера и си намираш захранване което да има поне 2 пъти по голям отдаващ ток,или ако е на ръба задължително на радиатор.Напрежението на 4 волта го гласиш.Имай предвид че това захранване което си купил когато започне да прегрява започва да се покачва напрежението до момент в който изгори и напрежението стане равно на източника.Така както го описа явно не си сложил радиатор и е прегряло.
Абе сложих радиатор около 3,5мм дебел широк 5см,висок 3,5см отзад между радиатора и lm 317 сложих и паста ама нещо се случи.
Обясни на неукия човек как да замеря този ток на емитера ,че нещо не вдявям имам мултицет ,не е много добър ама ще свърши работа за това захранване даже взех от колегата професионален за да не стане грешка с регулажа на напрежението ,ама то взе че стана!
И този драивер дали е още здрав или е здал багажа още не мога да предценя.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за емитер led xml t6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: