Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
А можеш ли да кажеш каква е разликата между емайл и стъклокерамика?
Тани - модератор
CASA написа:
Данните са от етикета на продукта.Това за четиричленото семеиство,реших,че е логичната база за сравнение,поне според мен би трябвало да е.Но явно е за затоплянето и подържането на 80л за 24ч,колкото е и обема на бойлера.В интерес на истината и аз виждам проблем в сметките си,но трябваше да опитам.Разбрах,че енергията за затопляне и подръжка е на кантар.
Ти още ли вярваш че за затопляне на 80 литра вода са достатъчни 960 вата ? Сега вече разбирам за кого са предназначени рекламите като на Беко - водещия производител на перални машини . На рекламата котления камък сое образува по ВЪНШНАТА ЧАСТ на барабана ако не ползваш Калгон!
илко илиев - специалист
този бойлер е 100литра.аз го имам от 3-4год. и до сега нямам проблеми
но откакто съм го купил не съм го изключвал.но доколкото си спомням мисля че беше 1600ват.максимума а по малкото е май че 1200
засега съм доволен 4-човека не могат да се изкърят но три са жени
Тани - модератор
Какви 4 човека? На мен един 80 литров бойлер не ми стига да се изкъпя през зимата! За двайсетина минути свършва топлата вода!!
joe007 - специалист
LazarGanev написа:
А можеш ли да кажеш каква е разликата между емайл и стъклокерамика?
Ами няма разлика! Търговси трик. :)
CASA - специалист
илко илиев написа:
този бойлер е 100литра.аз го имам от 3-4год. и до сега нямам проблеми
но откакто съм го купил не съм го изключвал.но доколкото си спомням мисля че беше 1600ват.максимума а по малкото е май че 1200
засега съм доволен 4-човека не могат да се изкърят но три са жени
А забелязал ли си за колко време се затопля водата след като го изпразниш напълно?
CASA - специалист
Тани написа:
Какви 4 човека? На мен един 80 литров бойлер не ми стига да се изкъпя през зимата! За двайсетина минути свършва топлата вода!!
Според мен за 20 мин спокойно двама души си взимат душ!Явно ти имаш друг стандарт на къпане!
Тани - модератор
CASA написа:
Тани написа:
Според мен за 20 мин спокойно двама души си взимат душ!Явно ти имаш друг стандарт на къпане!
Той стандарта ми е ясен - докато свърши топлата вода! Но за 10 минути е абсурд да се изкъпя нормално! Само миенето на зъбите ми отнема около 3-4 минути! А и къпането не е само от хигиенни нужди! За да релаксира човек си е нужно повече време! Ако бързам да се изкъпя за 10 минути и през цялото време мисля дали ще остане вода за следващия , вместо да се оттърва от стреса по скоро би се получило обратното!
CASA - специалист
Тани написа:
CASA написа:
Тани написа:
Той стандарта ми е ясен - докато свърши топлата вода! Но за 10 минути е абсурд да се изкъпя нормално! Само миенето на зъбите ми отнема около 3-4 минути! А и къпането не е само от хигиенни нужди! За да релаксира човек си е нужно повече време! Ако бързам да се изкъпя за 10 минути и през цялото време мисля дали ще остане вода за следващия , вместо да се оттърва от стреса по скоро би се получило обратното!
Съгласен съм с мнението ти,че къпането не е само от хигиенична гледна точка,а и въздейства положително на психиката!Но в крайна сметка си зависи от човека.Всеки си прави избора и когато избираш едно губиш друго.Това е баланса и физиката го е доказала,колкото и да ни се иска да има перфектни неща!
Аз бих си позволил да те посъветвам да спираш водата докато си миеш зъбите.За мен това е пилеене,освем ако не ти действа и по някакъв друг начин,нали казват че енергията не се губи,а се трансформира!

Тема "Испански бойлер Едеса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: