• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
Chefo77 написа:
А как господин полицая разбра, че не се вписват? Извади уред за мерене на интензитета? Минали са те...
Не е и необходимо. Ако модела на колата не притежава фабрично монтирани дневни светлини и ти нямаш поставени допълнително за тази цел, които са "сертифицирани'. :) Справка - в първия каталог. Габаритите НЕ МОГАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ функцията на дневни светлини и не им е това работата. Ако си ги преустроил в дневни светлини, то тогава нямаш габаритни светлини и си направил незаконно преустройство на автомобила. :lol:
Между другото не ми се искаше да го казвам -можеше да се размина с телефонно обаждане а не с фиш. Но аз НЕ СИ лепя винетките с целофан, грес, вазелин. плюнка... Сорри, но това е моето виждане. Нямаш никакво основание да искаш нещо от тая държава, след като по всякакъв начин се стремиш нищо да не и дадеш.
Добре че не съм станал катаджия. Много бързо щях да оправя бюджета. :-D
:partyman:
P.S. Ей сега ще ревнат поне десетина. Ми да си реват. Боли ме шалтера.
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
Между другото не ми се искаше да го казвам -можеше да се размина с телефонно обаждане а не с фиш. Но аз НЕ СИ лепя винетките с целофан, грес, вазелин. плюнка... Сорри, но това е моето виждане. Нямаш никакво основание да искаш нещо от тая държава, след като по всякакъв начин се стремиш нищо да не и дадеш.
Добре че не съм станал катаджия. Много бързо щях да оправя бюджета. :-D
P.S. Ей сега ще ревнат поне десетина. Ми да си реват. Боли ме шалтера.
Тук обаче не позна - аз И давам. Просто не искам да И давам нещо, което няма как да използвам. Нали разбираш разликата ... все едно да си плащам такса и за гинеколог.
И, ако се стремях да не И давам, фирмата ми нямаше да има четирицифрен данък печалба, а щях да работя на загуба.
kr1100 - майстор
от 2010 карам с LED "светлини за движение през деня" монтирани до тези за мъга под бронята. Досега само 2 пъти съм попадал на хранилки/по празници/- но им мина мерака да пишат акт :-D . Смешници от разни РУ-та. Споменах, че ще ги съдя за пропуснати ползи.
Последните дни пак нещо се разшаваха -уж нямаше да застават на скрити места :? но пак са след завой ,без видимост. Утре съм приготвил фотото за контрареакция.
hidrazin - майстор
kr1100 написа:
... Утре съм приготвил фотото за контрареакция.
И като си изряден шофьор какво те притеснява? И като снимаш какво?
ArturDent - Почти Безобиден
Кого точно ще съдиш? Държавата? По-добре първо прочети закона.
Снимките - незаконно е.
Chefo77 - майстор
ArturDent написа:
Кого точно ще съдиш? Държавата? По-добре първо прочети закона.
Снимките - незаконно е.
Незаконно ли е? По кой закон, Артъре?
Ако са по служба - можеш да ги снимаш без проблем (за всеки случай ги уведоми), ако не са - просто ги уведомяваш и ако нямат против ...
В кой закон?
Ами в най-големия - чл.32.

П.П. Искрено се съмнявам че ако ги питаш/уведомиш ще ти дадат разрешение.

П.П.П. Сещаш ли се какво му се случи на оня дето снима двамата спящи полицаи във Варна...
Chefo77 - майстор
ArturDent написа:
В кой закон?
Ами в най-големия - чл.32.

П.П. Искрено се съмнявам че ако ги питаш/уведомиш ще ти дадат разрешение.

П.П.П. Сещаш ли се какво му се случи на оня дето снима двамата спящи полицаи във Варна...

Я да видим какво гласи член 32:

Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Полицай на работа не е интерпретация на личен живот. Личен ще е, ако се разхожда без униформа в парка. Той е държавен служител на обществено място, изпълняващ служебните си задължения - и като такъв може да бъде сниман.
Във Варна не го сочи за пример, защото не е правилно. Никой нищо не му направи законово заради това, че ги е снимал. Дърпаха го заради забравена лична карта и какви ли не глупости.
iliyankostov - помощник
Хайде и моите 5 стотинки по темата. Декември монтирахме на колата DRL устройство на една пловдивска фирма, доставят го и по Еконт. Може да се върже на няколко места към ел. мрежа на колата. Накалява с различни проценти късите светлин, с паркинг светлини и което особено ми хареса е, че има светлочувсвителна сонда, която включва автоматично късите светлини при навлизане в тунел, гараж или като се стъмни. Абе кеф. Засега работи добре.
Chefo77, като си толкова смел я вземи едно фотоапаратче и се нацепи във фоайето на полицията и почни да правиш снимки на всички полицаи там...
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23

Тема "Дневните светлини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: