kuger написа:А, не! Знам, че стане ли беля, чакай още две. При мен са триИ при мен е така

kuger написа:А, не! Знам, че стане ли беля, чакай още две. При мен са триИ при мен е така
Stefan_62 написа: Абе мисля да направя още една проба и да се помъча да извадя цялата механика и пак да почистя окото ако стане да махно отгоре капака, но ще видя какво ще се получи.Не махай капачето на лещата, за да я почистиш. Ще ти кажа как става номера - с въртене на ръка на зъбните колела, които ти местят оптиката напред-назад. В положението, в което се намира, когато е плътно прибрана до края, лещата е закрита. Погледни моторчето, което я движи и го завърти на ръка да тръгне в другата посока - лещата ще се открие почти веднага. Тогава вече ще я виждаш както трябва и можеш да я изчистиш. Ако пак се чуди дали да тръгва... най-вероятно токът през диода е слаб, но дали ще тръгне след корекция от тримера мога само да гадая. Новите оптики определено не струват, особено ако са от порядъка на 15-20 лева...
geordgeo написа:Не махай капачето на лещата, за да я почистиш. Ще ти кажа как става номера - с въртене на ръка на зъбните колела, които ти местят оптиката напред-назад. В положението, в което се намира, когато е плътно прибрана до края, лещата е закрита. Погледни моторчето, което я движи и го завърти на ръка да тръгне в другата посока - лещата ще се открие почти веднага. Тогава вече ще я виждаш както трябва и можеш да я изчистиш. Ако пак се чуди дали да тръгва... най-вероятно токът през диода е слаб, но дали ще тръгне след корекция от тримера мога само да гадая. Новите оптики определено не струват, особено ако са от порядъка на 15-20 лева...Пробвах и този вариянт /да преместя на ръка оптиката/, но окото не се открива напълно, но въпреки всичко е по-достъпно за почистване. Остана да пробвам само да запиша един диск на най-бавната скорост и да видя дали там е проблема, но на да ли
MamaMy написа:На едно ДВД имах много странен проблем. Лентовия кабел към окото беше закрепен с тиксо към ламарината на дъното за да не се мандахерца, тъй като е доста дълъг. Пет пъти вадих механиката и я връщах обратно и всеки път го отлепвах и залепвах както си беше. Не можах да открия проблема къде е . А проблема беше подобен. Щрака чука върти и не чете. Оказа се, че кабела е залепен така, че на окото не му достигат няколко милиметра ход до крайно положение и ДВД- то прави няколко опита и вдига грешка.Ей това с кабела не съм го проверявал, утре ще разглобявам най-накрая за повторен ремонт
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: