Привет на всички любители на направи си сам..
От доста време поглеждам в този форум,но рещих най накрая да се регистрирам,тъй като така май е редно..
Аз също съм любител на пелетните горелки, и тъй като не са достъпни за сиромасите,реших да да се пробвам да сътворим една и да видим един куп железо и неколко жици какви пари излиза..
Та досега от три зими сътворих неколко модела по мой си виждания и расъждения /е и идеи от форуми и клипове по нета/
Та от тези неколко модела,останах много доволен от последната с която сега се отоплявам..
Та да ви покажем какво съм сътворил,пък някой ако има инерес да пита..
Всичко работи на 12 волта..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a4__wiGJfJc[/youtube]
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
1988 мнения в "Как да си направи сами пелетна горелка."
krazz
- специалист
Бай Гого написа:Привет на всички любители на направи си сам..Браво,
От доста време поглеждам в този форум,но рещих най накрая да се регистрирам,тъй като така май е редно..
Аз също съм любител на пелетните горелки, и тъй като не са достъпни за сиромасите,реших да да се пробвам да сътворим една и да видим един куп железо и неколко жици какви пари излиза..
Та досега от три зими сътворих неколко модела по мой си виждания и расъждения /е и идеи от форуми и клипове по нета/
Та от тези неколко модела,останах много доволен от последната с която сега се отоплявам..
Та да ви покажем какво съм сътворил,пък някой ако има инерес да пита..
Всичко работи на 12 волта..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a4__wiGJfJc[/youtube]
Аз нема кво да питам, като гледам котела топлообмена куца ама щом си доволен радвай му се!
Един съвет : " Нещо което работи добре не се мъчи да го правиш да работи още по-хубаво!
Желая ти успех и топли дни край огнището!
Bate_Pavka
- напреднал
@joro39
Браво и от мен.
Първоначалният ми замисъл за горелка беше точно този.Имам същата нафтова горелка , ама все не ми дава сърце да я конвертирам
много по - лесно се преправят за горене на отработено масло.
Използвам случая да поздравя и Бай Гого .
Някой хора творят от сиромашия, на други им е хоби важно е да не стихва ентусязма
удволетворението е голямо когато спретнеш нещо работещо.
Браво и от мен.
Първоначалният ми замисъл за горелка беше точно този.Имам същата нафтова горелка , ама все не ми дава сърце да я конвертирам

Използвам случая да поздравя и Бай Гого .
Някой хора творят от сиромашия, на други им е хоби важно е да не стихва ентусязма

Бай Гого
- специалист
krazz написа: Браво,Ми не знам по какво съдиш че,топлообмена куца,но щом като за 25 минути дига водата от 10 до 60 градуса при изключена помпа,и след това за още 35 минути след извъртането на водата закотвя на 60 градуса по термостат, за мене си е перфектен топлообмена.
Аз нема кво да питам, като гледам котела топлообмена куца ама щом си доволен радвай му се!
Един съвет : " Нещо което работи добре не се мъчи да го правиш да работи още по-хубаво!
Желая ти успех и топли дни край огнището!
Котела е правен от много известен майстор на котли,преди седем години. Три ходов с горна и долна серпентина,правен за въглища 35 кв. Отоплявам 180 кв/м къща без изолация с 200 алуминиеви глидера на 50см.
Горелката има много екстри като: Първоначално продухване на камерата,автоматично зареждане на първа доза,автоматично запалване,разгаряне в режим изчакване на шнека за определено време,влизане в режим на работа,обдухване и самопочистване по време на работа,защита от задръстване със следене от фотосензора /демек спира шнека докът се възтанови пламъка до определена светлина/,модулация,работа по часово време,защита от прегряване на водата,режим on/off,реглаж на обороти на вентилатора в три степени.. Гори секакви боклуци /пелети/,но най се радва на качествени.. Подаването на пелети и паузата се регулират с потанциометри /подаване от 0 до 3 сек. и пауза от 0 до 30 сек/ Разхода ми е между 2 и 2.8 кг. на час според външната температура.
LazarGanev
- "Велик майстор"
sande34 написа: мах е 11,34кв за 180 кв неизолирана къща при необходими 20 минимум ??Бъзикаш се нали?
Сигурно добиваш енергия отнекъде.
plamenmaistora
- специалист
Преди малко направих тест.В 5.30 точно запалих горелката,след 3минути и 45секунди запали.В5часа и 55минути водата в цялата инсталация от 20 градуса достигна 60 без проблем.Котела не работи предния ден беше топло.
Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература